U poslednjih par dana prilikom podele terapije zabelezeno je vise "reakcija" na ovaj lek!!!Kazem "reakcija" jer je redovno belezen skok tenzije,a ne pad sto je osnovna karakteristika za anafilakticki sok.Dakle,zujanje u usima i nagli skok tenzije!!!!(malo neuobicajena kombinacija)
Ovo se javlja iskljucivo kada je Panfarmin "Pancilin" u pitanju.Sa "Yugocilinom" to nije slucaj!!!Hoce le mi neko pojasniti o cemu se radi?POZZZ
Panfarmin penicilin
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Panfarmin penicilin
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
Ukoliko ste ovo utvrdili kod više pacijenata, proverite da li se radi o istoj seriji i povucite je. Proverite skladištenje i rok. Proverite rastvarač. Prijavite proizvođaču. Napominjem da u ovo morate da budete sigurni: koliko pcijenata, prethodno stanje bolesti, ranija preosetljivost.
stručni saradnik na www.*
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Panfarmin penicilin
marija r napisao:U poslednjih par dana prilikom podele terapije zabelezeno je vise "reakcija" na ovaj lek!!!Kazem "reakcija" jer je redovno belezen skok tenzije,a ne pad sto je osnovna karakteristika za anafilakticki sok.Dakle,zujanje u usima i nagli skok tenzije!!!!(malo neuobicajena kombinacija)
Ovo se javlja iskljucivo kada je Panfarmin "Pancilin" u pitanju.Sa "Yugocilinom" to nije slucaj!!!Hoce le mi neko pojasniti o cemu se radi?POZZZ
Cao Marija, nisam te duuuugo "videla"...... drago mi je da si jos tu!!

Meni se potpuno isto desilo '97. uz sve ono sto sam opisala jos ranije..........i zato su mi dali dijagnozu "Ogneov sy" (ali cini mi se da sam ranije pronasla da se to nekako drugacije pise, da je dr na Urgentnom to napislala pogresno, ali moze da se nadje u onoj knjizici o svim lekovima koje poseduje svaki dr!!!!)ili "pseudo anafilakticki sok". To mi se desilo sa Jugocilinom!!! Tada je bila aktuelna prica da je u pitanju neka "kineska kombinacija", ali stvarno ne znam nista vise o tome.
Eto, htedoh to da ti kazem!!! Potrazi u toj knjizici (tj. onaje mala, pa sam zato rekla "knjizici", ali je poprilicno debela)

Pozdrav, Majja

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ja sam jednom prijavio preko lokalne centralne apoteke da smo imali nekoliko reakcija (mikroembolije?) na Pancilin, nista nisu uradili, jer moja zdravstvena stanica dobija ampulirane lekove iz apoteke maticnog Zavoda koji je u Beogradu. Ali, drugom prilikom, kada sam apoteci prijavio seriju nezeljenih efekata i paradoksalnih reakcija na Aminofilin tablete, posle 3 dana su dosli iz fabrike i doneli mi gomilu olovaka, blokcica i slicno, valjda da me malo "umire" da ne pricam okolo. Serija je povucena isz apoteke odmah. 

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Sajt na kome sam saradnik i koji će početi u novembru sa radom ima jedan od ciljeva da prikuplja, obrađuje i prosleđuje informacije o neželjenim efektima lekova kao stručnoj javnosti tako i pacijentima. Na sajtu očekujemo i proizvođače koji treba da pokažu da se ne završava sve na blokčićima i olovkama i da je zajednički cilj svih nas zdravlje i dobrobit pacijenta.
stručni saradnik na www.*