Padanje u nesvest nakon dobijanja losih vesti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 28, 2008 1:29 pm

Padanje u nesvest nakon dobijanja losih vesti

Post od dim »

Pre par dana dobio sam veoma uzmenirujucu vest. U narednih sekundu-dve vid mi se skroz pomutio i ja sam kao daska pao unazad. Odmah sam se osvestio, disao sam nenormalnim tempom a meni je delovalo kao da nemam vazduha. Pokusao sam odmah da ustanem, ali obe ruke su mi kompletno utrnule i jedva sam ih pomerao, a takodje poprilicno mi se vrtelo u glavi. Odlezao sam neko vreme na patosu i prebacio se u krevet kada se nakon vremena sve normalizovalo. Ovo mi se desilo prvi put u zivotu, a spadam u veoma smirene osobe. Zanima me da li neko na osnovu simptoma moze da mi kaze sta se desilo u mom telu. Da li bi nesto trebalo da proverim i da li bi trebalo da budem zabrinut?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Padanje u nesvest nakon dobijanja losih vesti

Post od aa_aca »

Десило ти се исто оно што се неким дешава када им ваде крв. Дошло је до грча мишића и до мањка крви у мозгу. Последица тога је црнило испред очију и потом несвестица.

Провери у каквом стању су ти мишићи раменог појаса и мишићи који иду уз кичму нарочито они између плећки. Ако имаш укочене или чворновате мишиће, верујем да би се адекватним вежбама и масажама стање поправило.
dim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 28, 2008 1:29 pm

Post od dim »

Provericu ovo. Hvala puno na odgovoru.
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Post od dsavic16 »

Ništa strašno, dogodila ti se sinkopa, tj. prolazni kratkotrajni gubitak svesti, u ovom slučaju izazvan jakim emocijama. Ne bi bilo loše da uradiš EKG za svaki slučaj. Meni su se slične stvari dešavale usled dugog stajanja u zagušljivim i toplim prostorijama. Kao što Aca kaže, dođe do naglog smanjenja protoka krvi u mozgu. Pomaže ako se noge podignu uvis dok si u ležećem položaju, jer se tako povećava dotok krvi u mozak.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Помаже и ако се на време врши наизменична веома снажна контракција и опуштање мишића врата и раменог појаса, али често за то нема времена. :(
Odgovori