Juce sam jako pao i udario(povredio) trticnu kost! jako je bolela to vece i jedva sam zaspao.Jutros kada sam se probudio jedva sam ustao iz kreveta i jedva sam se dogegao do stola da jedem od bolova.Nmg normalno da sedim a i pokreti su mi usporeni kako bih smanjio bol!
Zanima me da li je neko imao iskustva i da li ce ovo samo proci ili da odem lekaru i da mi on nesto predlozi!
Pad na trticnu kost
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Pad na trticnu kost
Da ti brzo saopstim.Bolje idi lekaru!
Ja sam tako pala pre desetak godina i plakalo mi se kolko me bolelo.Jos sam par dana posle toga isla na duzi put autobusom gde me takodje bolelo.Uradila sam RTGsnimak ali nista nije pokazivao.Prosle su godine i ja sam se mucila najvise dok sam dugo sedela a i imala sam bar tri puta godisnje ukocenja u donjem delu ledja.
Kad se stanje pre par godina opet pogorsalo otisla sam na Banjicu i tamo snimila i lekar je kod bocnog snimka primetio da je poslednji repni prsljen "uguran"prema unutra.Kao da se "slomio"(ne bukvalno).Jedva je uocio to i posle tolikih godina.Rekao je da su tu svi nervi i da to jako boli ali da se tu nista ne moze.Nekad valjda moze da ometa i obavljanje nuzde(mislim da je spomenuto tada).
Zivim i dalje s tim i ne idem na terapije.
Volela bih da znam sta si uradio?
Ja sam tako pala pre desetak godina i plakalo mi se kolko me bolelo.Jos sam par dana posle toga isla na duzi put autobusom gde me takodje bolelo.Uradila sam RTGsnimak ali nista nije pokazivao.Prosle su godine i ja sam se mucila najvise dok sam dugo sedela a i imala sam bar tri puta godisnje ukocenja u donjem delu ledja.
Kad se stanje pre par godina opet pogorsalo otisla sam na Banjicu i tamo snimila i lekar je kod bocnog snimka primetio da je poslednji repni prsljen "uguran"prema unutra.Kao da se "slomio"(ne bukvalno).Jedva je uocio to i posle tolikih godina.Rekao je da su tu svi nervi i da to jako boli ali da se tu nista ne moze.Nekad valjda moze da ometa i obavljanje nuzde(mislim da je spomenuto tada).
Zivim i dalje s tim i ne idem na terapije.
Volela bih da znam sta si uradio?
Kod lekara na snimak... U principu se tu cesto ne radi nista sem mirovanja... Takva povreda je nezgodnija kod zena nego kod muskaraca zbog kasnijeg porodjaja...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 7:10 pm
bio sam taj dan u urgentin na snimanje,on je video neku fisuru i rekao mi je da mi je napukao c5 ili l5 prsljen i rekao mi je da dodjem opet na snjimanje za 3 nedelje..Takodje mi je rekaod a ne treninram 2meseca.Posto se bol smanjio,ja sam poceo da treniram posle jedno 3-4needelje.. Malo je nesto bolelo.. i sada je opet pocelo bas jako da boli kada se taj deo opterecuje.. Inace i u proslosti ,ta trticna kost sto viri sa dna kicme me uvek boli kada sednem/legnem i radim trbusnjake na ledjima.
Uskoro imam sportski pregled pa cu i to napomenuti lekaru. Nadam se da mi nece zabraniti da treniram jer sam se bas ispovredjivao u proslih 6meseci xD
Uskoro imam sportski pregled pa cu i to napomenuti lekaru. Nadam se da mi nece zabraniti da treniram jer sam se bas ispovredjivao u proslih 6meseci xD