Jos od pre 2-3 godine sam primetio ovu pojavu. Naime kad se opteretim vise nego obicno, osetim mucninu u stomaku i nesvesticu. Dva puta mi se desilo da padnem u nesvest. Pre dve godine sam trcao uzbrdo (100 m), bilo mi je lose i pao sam u nesvest. Prosle godine sam se na treningu (nesto kao rvanje) previse isforsirao i posle sam u svlacionici pao u nesvest. Pre neki dan sam vozio bicikl malo brze (oko 8 km) i bilo mi je malo muka i nesvestica.
Ne pijem, ne pusim i trudim se da zivim dosta zdravo. Nekad sam se bavio plivanjem i atletikom i nikad nisam imao problema. Prilicno sam izdrzljiv i imam dobru kondiciju, dok me ovo sad nije strefilo. Aktivno se bavim planinarenjem i mogu da predjem preko 50 km bez problema, sve dok hodam ili ubrzano hodam nemam problem. Imam 34 godine.
Interesuje me sta to moze da bude. Da li mi nesto nedostaje u organizmu?
Hvala
Pad u nesvest usled opterecenja organizma
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Pad u nesvest usled opterecenja organizma
Пијеш ли какве таблете, бета блокаторе итд?
Ne. Nisam pio godinama nikakve tablete.aa_aca napisao:Пијеш ли какве таблете, бета блокаторе итд?
Obratite se kardiologu.
Вероватно дође до поремећаја дотока крви у мозак у тренутку преоптерећења, што изазове несвестицу. Мучнина такође може да наговештава проблеме са срцем.
Може да буде и још једна ствар. Можда су ти мишићи раменог појаса или мишићи који се простиру уз кичму нарочито у делу између плећки, у некој врсти грча или имају чворове у себи. Услед великог напора може да дође до додатног грчења тих мишића и блокаде или крвотока или инервације и ето мучнине и несвестице.
Можеш да пробаш са јаким и квалитетним масажама раменог појаса и мишића уз кичму.
Може да буде и још једна ствар. Можда су ти мишићи раменог појаса или мишићи који се простиру уз кичму нарочито у делу између плећки, у некој врсти грча или имају чворове у себи. Услед великог напора може да дође до додатног грчења тих мишића и блокаде или крвотока или инервације и ето мучнине и несвестице.
Можеш да пробаш са јаким и квалитетним масажама раменог појаса и мишића уз кичму.