ok. Ovako ja imam 15 god. A imam samo 32 kg. I 150cm u visinu.
A jedem lepo i nad prosecno na primer:
Danas sam za rucak pojeo suseno meso sa hlebom i sirkom, otprilike 400gr hrane kao i celu cokoladu od 100gr. Tako sam jeo i za uzinu a sad cu i za veceru. Ja ovako uglavnom jedem svaki dan. Pa se cudim zasto nisam porastao ni santimetar od sestog razreda. Sad sam prvi srednje a izgledam kao petak.
Nije nista smesno! Ocekujem ozbijne odgovore i ideje.
Sta se meni desava?
Da LI je ovo normalno??
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Da LI je ovo normalno??
http://zena.blic.rs/saveti/24/Dr_Sladan ... t_kod_dece
procitaj odgovor ove doktorke, sada najbolje ti je da se obratis lekaru, vecina ce ti se verovatno nasmejati, ali probaj da nadjes onoga koji ce tvoj problem shvatiti ozbiljno, i nista ne brini, jer neki ljudi "iznenada porastu" bas u tvojim godinama, ali opet ako si zabrinut idi kod lekara
nema tog odgovora koji ces naci na netu a da ce ti pomoci u potpunosti. Ni slucajno ne pokusavaj neka "samolecenja"!
procitaj odgovor ove doktorke, sada najbolje ti je da se obratis lekaru, vecina ce ti se verovatno nasmejati, ali probaj da nadjes onoga koji ce tvoj problem shvatiti ozbiljno, i nista ne brini, jer neki ljudi "iznenada porastu" bas u tvojim godinama, ali opet ako si zabrinut idi kod lekara

Možda će ti biti lakše ako ti kažem da je moj stariji sin u prvom srednje bio jedan od najnižih (zaista se ne sećam njegove tadašnje visine) nešto manji od mene je bio, i mršav baš jako, a kad ja to kažem onda to ima težinu jer smatram da je debljina jako loša po zdravlje....elem u prvoj srednje je narastao 14 cm i do kraja srednje pa čak i prva godina fakulteta obeležena je rastom. Ja sam visoka (citaj niska) 160, a suprug 172 a stariji sin sad ima 186 cm. mlađi 176....dakle obojica su višlji od nas......Obojica imaju idealnu težinu, tu je ipak ono što jedemo najbitnije...dakle genetika jeste bitna ali varira...
Zašto jedeš suvo meso? To ti sine, nije dobar izbor proteina...Sveža hrana, sveže voće, je za tebe pravi izbor.. Čololadicu pa i voće pojedi bar sat vremena posle obilnijeg obroka tako se bolje iskoristi.....jer ponekad ako se samo natovarimo da tako kažem slaba je korist jer se hrana samo prošeće kroz nas.
Treba da odeš kod lekara jer se na rast može donekle uticati do završetka puberteta, pa ako te neizvesnost baš jako muči sad je vreme da to preispitaš...mada ako mene pitaš prednost dajem intelektualnom "rastu"
njega nikako ne smeš zapustiti ipak je to najvažnije šta imaš u glavi....
Razumem ja tebe, ipak mi živimo u neko smešno vreme lepotana i lepotica manekenska lepota se forsira i daje se medijska prednost vanjskoj lepoti, i što šupljoglavije to je i "popularnije" što nema veze s pameti....i verujem da će jednom i to dosaditi i da će prava ljudska vrlina odnosno pametni i obrazovani imati prednost....Zato uči i obrazuj se, a onda su ti šanse da budeš uspešan biti veće, veće šanse da se opariš
, a kad imaš para niko neće gledati koliko si visok već koliko si težak,
naročito devojčice... 
Zašto jedeš suvo meso? To ti sine, nije dobar izbor proteina...Sveža hrana, sveže voće, je za tebe pravi izbor.. Čololadicu pa i voće pojedi bar sat vremena posle obilnijeg obroka tako se bolje iskoristi.....jer ponekad ako se samo natovarimo da tako kažem slaba je korist jer se hrana samo prošeće kroz nas.
Treba da odeš kod lekara jer se na rast može donekle uticati do završetka puberteta, pa ako te neizvesnost baš jako muči sad je vreme da to preispitaš...mada ako mene pitaš prednost dajem intelektualnom "rastu"

Razumem ja tebe, ipak mi živimo u neko smešno vreme lepotana i lepotica manekenska lepota se forsira i daje se medijska prednost vanjskoj lepoti, i što šupljoglavije to je i "popularnije" što nema veze s pameti....i verujem da će jednom i to dosaditi i da će prava ljudska vrlina odnosno pametni i obrazovani imati prednost....Zato uči i obrazuj se, a onda su ti šanse da budeš uspešan biti veće, veće šanse da se opariš

ok. Hvala svima! Danas idem kod lekara 

Pametna odluka....