da li je ovo napad panike?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

da li je ovo napad panike?

Post od sara08 »

ispričavam se unaprijed ako tema već postoji. molila bih za savjet. danas ujutro mi je dok sam se tuširala počelo jako lupati srce i ja sam se uplašila i imala sam osjećaj kao da ću se srušiti. skakutala sam po kupaonici dok se nije smirilo samo da se slučajno nebi srušila. popilas sam čaj od kamilice i to se smirilo. nikada do sada mi nije bilo tako slabo i loše. maloprije opet. udarila me je neka vrućina u glavu, pa mi na momente bude jako hladno, u glavi mi je kao neka magla, kao da nisam tu, srce se uzlupalo, osjećam se nestvarno. uzela sam jedan persen koji je na biljnoj bazi i napravila sam čaj od kamilice. i sad me uhvatio neki strah šta ako to nije od panike, šta ako je nešto ogranski. a bila sam nedavno kod neurologa, vadila hormone štitnjače, snimala pluća, vadila kks, sve je u redu. imala sam proteklih dana stresnih događaja u obitelji kada je jedna meni jako bliska osoba u jednom danu završila 3x na hitnoj. godišnjica smrti je danas meni također drage osobe. da li su to simptomi panike ili anksioznosti? prije par mjeseci sam se odselila u dosta udaljeni grad zbog školovanja i to mi je bila ogromna promjena jer sam uvijek navikla da je netko uz mene. cimerica mi nikada nije u stanu. i mene onda hvata strah šta ako mi bude loše, tko će znati za to kad nje nema, šta ako mi se nešto desi i takve crne dosadne misli. hitna mi je jako daleko, tramvajem više od pola sata, a do tramvaja imam 20 min. također smo cimerica i ja prvi dan u novom gradu fizički napadnute. kao dijete sam se skoro utopila, već sam bila lagano plava i od onda imam strah od duboke vode. strah od zmija je pristuan od kada sam našla otrovnicu u svome krevetu na ljetovanju. bila sam kod svoje dr i to sam sve spomenula, ali nije baš na to reagirala. rekla je da to moram sama sa sobom rješiti, no ja neznam način KAKO. stalno sam u nekome strahu, grču, nemogu se opustiti, kada legnem spavati počnem se gušiti... sve bih dala da ovo stanje prestane. ima li tko savjete ako je to uopće napad panike? hvala!
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
boki86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 7:07 pm

Re: da li je ovo napad panike?

Post od boki86 »

Imam i ja slicne probleme, pogotvo u zadnje vrijeme. Sve je to u nasoj glavi najvjerovatnije :D
Meni se cini da nemas razloga za brigu... . Pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Niste napisali koliko imate godina?

Obratite se psihijatru, razgovor sa struchnim licem ce vam mnogo pomoci, a ochigledno je da imate neke probleme, pa sad da li chisto psihichki ili su i somatski...

Obratite prvo lekaru opshte prakse, mogli bi i krvnu sliku da uradite, proverite hormone shtitne zlezde!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

tamaraft napisao:Niste napisali koliko imate godina?

Obratite se psihijatru, razgovor sa struchnim licem ce vam mnogo pomoci, a ochigledno je da imate neke probleme, pa sad da li chisto psihichki ili su i somatski...

Obratite prvo lekaru opshte prakse, mogli bi i krvnu sliku da uradite, proverite hormone shtitne zlezde!
hvala vam na odgovorima!
imam 19 godina. Doktoru sam se obratila, no ona tome nepridaje neku pažnju, kaže da mi lijek neda nikakav
krvnu sliku sam radila prije negdje 2 tj, bilo je sve u redu, hormone štitnjače sam vadila prije negdje 2 mjeseca i sve je bilo u redu. u zadnje vrijeme sam radila eeg, dopler, slikala pluća, sve je bilo u redu.

i slažem se sa boki86, vjerovatno je sve u glavi hehe
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
marta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2005 9:55 pm

Post od marta »

Mozda je bolje da se prvo javis psihologu.
Psihijatra ostavi da bude na kraju. :)
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Sara ako se stanje ne popravi obrati se psihijatru obavezno!
Pozdrav
Odgovori