ovcje boginje i odrasli muskarci
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 9:19 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ovcje boginje i odrasli muskarci
Imam 29 godina i nisam prelezao OVCJE BOGINJE.
Dete iz komsiluka sa kojim sam bio u kontaktu je dobilo ove boginjei. Cuo sam da nije dobro da ih dobiju starije osobe koje ih nisu prelezale. Moze li mi neko reci kakve posledice mogu biti, i koliko su ceste ?
Dete iz komsiluka sa kojim sam bio u kontaktu je dobilo ove boginjei. Cuo sam da nije dobro da ih dobiju starije osobe koje ih nisu prelezale. Moze li mi neko reci kakve posledice mogu biti, i koliko su ceste ?
nenad
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Varicellae odraslih
Kod dece moglo bi se reci beazleno oboljenje(sto u vecini slucajeva i jesu).
Ovcje boginje u odraslih osoba mogu ici sa slikom
teske upale pluca, mozga i bolnog Herpes_zostera( zahvata inervaciju jednog zivca , obicno jednostrano npt. na grudnom kosu ide duz inervacije nekog od nerava .Vezikule su bolne ...)
R.
Ovcje boginje u odraslih osoba mogu ici sa slikom
teske upale pluca, mozga i bolnog Herpes_zostera( zahvata inervaciju jednog zivca , obicno jednostrano npt. na grudnom kosu ide duz inervacije nekog od nerava .Vezikule su bolne ...)
R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
zaLuku...
Pa Luka, rekla sam da su retke...a istina je da se isto (ne i H.zoster) moze javiti i kod dece...
I veruj mi , nisam zelela da gospodina koji je pitao, prepadam.Naprosto, "dosao" je za misljenje itd...
Od Boga Ti zdravlje
)) R.
I veruj mi , nisam zelela da gospodina koji je pitao, prepadam.Naprosto, "dosao" je za misljenje itd...
Od Boga Ti zdravlje

Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

E ljudi moji koje ja muke imam stim boginjama!Dobila sam ih pre jedno 4 dana!Dva dana pre nego sto ce izbiti imala sam temperaturu!Kad su mi konacno izbile onda tri dana 39temp.
Sve me je zivo bolelo,grlo i da ne spominjem jedva da vodu progutam!Moj sin ih je imao dve nedelje pre mene koji inace ima 4god.on ih je mnogo bolje podneo!Meni pocinju sad vec polako da se sasusuju ali me i dalje svrbe da mi dodje da poludim
Sve se tesim ajde proce i to!Sta da radim kad ih nisam prelezala kao mala sto bi bilo mnogo bolje!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Re: ovcje boginje i odrasli muskarci
Ja sam ih prelezala kao beba sa 9 meseci, moja cera sa 10 meseci. Dobro u tome je sto se ni ona ni ja toga ne secamo. Medjutim meni je ostao od njih Herpes Zoster, koji me celog zivota muci. Iako pise da se javlja jednom do dva puta u zivotu ja sam tu neki atipicni primer. Kod mene izbije kad god imuni sistem oslabi, neki put izadju i vise njih u razmacima po nedelju dana. To zna da bude vrlo mucno. Svrbi a nekad i boli. Aciklovir iskreno tu nesto i ne pomaze.
Vakcina protiv ovcijih boginja postoji, ali one retko kad imaju tezi klinicki oblik, i uglavnom sem svraba i malo temperature ne prave neke vece probleme.
Vakcina protiv ovcijih boginja postoji, ali one retko kad imaju tezi klinicki oblik, i uglavnom sem svraba i malo temperature ne prave neke vece probleme.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Сад видех ову тему која је мени била актуелна пре неки месец. Добио сам овчије богиње са охохо година - скоро педесет. Нисам детаљну тему још поставио на мој сајт www .aca .rs, па ево овде укратко.
Седам дана ме давила температура 39,2. Пио сам Бруфен и презнојавао се три-четири пута дневно. Цркао сам. Једва да сам нешто јео првих седам дана, а следећих седам по мало. Тек треће седмице сам почео мало нормалније да једем.
Избегавао сам све могуће контакте са људима да не бих покупио још неку инфекцију.
Пошто сам добио неко црвенило око плихова, преписали су ми антибиотике које нисам пио због упозорења од неколико другара који су прилично стручни по том питању. Почео сам да пијем петролеј за осветљење и пио сам по две супене кашике неких седам дана.
После месец дана боловања постао сам способан да изађем напоље у шетњу која је више личила на двосатно седење на клупи.
После месец и по од избијања варичеле, вратио сам се у нормалу. За сада не видим додатне последице.
И једно упозорење. Пријатељица моје другарице је изгубила четворогодишњу ћеркицу јер су јој температуру спуштали хладним туширањем. Плихови нису изашли тако да нису били свесни варичеле. Плихови су изашли унутра на органима и дете је умрло. На аутопсији су установили да се радило о варичели.
Седам дана ме давила температура 39,2. Пио сам Бруфен и презнојавао се три-четири пута дневно. Цркао сам. Једва да сам нешто јео првих седам дана, а следећих седам по мало. Тек треће седмице сам почео мало нормалније да једем.
Избегавао сам све могуће контакте са људима да не бих покупио још неку инфекцију.
Пошто сам добио неко црвенило око плихова, преписали су ми антибиотике које нисам пио због упозорења од неколико другара који су прилично стручни по том питању. Почео сам да пијем петролеј за осветљење и пио сам по две супене кашике неких седам дана.
После месец дана боловања постао сам способан да изађем напоље у шетњу која је више личила на двосатно седење на клупи.
После месец и по од избијања варичеле, вратио сам се у нормалу. За сада не видим додатне последице.
И једно упозорење. Пријатељица моје другарице је изгубила четворогодишњу ћеркицу јер су јој температуру спуштали хладним туширањем. Плихови нису изашли тако да нису били свесни варичеле. Плихови су изашли унутра на органима и дете је умрло. На аутопсији су установили да се радило о варичели.
Zdravo svima i Srecna NOVA GODINA 
Da li bi neko znao da li sam ja jos infektivan tj da li mogu preneti ovcije boginje drugoj osobi? inace, boginje sam dobio 12.12. 2016. i povukle su se posle dve nedelje i otpale su kraste i imam samo crvene tragove po kozi.
Jako mi je bitno da znam jer moja devojka nije prelezala boginje a nalazi se u 9nedelji trudnoce, do kad bi bilo najbolje da se ne vidjamo
hvala unapre

Da li bi neko znao da li sam ja jos infektivan tj da li mogu preneti ovcije boginje drugoj osobi? inace, boginje sam dobio 12.12. 2016. i povukle su se posle dve nedelje i otpale su kraste i imam samo crvene tragove po kozi.
Jako mi je bitno da znam jer moja devojka nije prelezala boginje a nalazi se u 9nedelji trudnoce, do kad bi bilo najbolje da se ne vidjamo
hvala unapre
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Кажу да када мехурићи нестану, престане и инфективност особе. Надај се да је ниси заразио пре избијања богиња. Било би добро да се распиташ код неколико инфектолога о тој проблематици и то одмах јер нема времена.
nije moguce da sam je pre toga zarazio, nismo se videli od 18.11.
a boginje sam pokupio od sestre sa kojom sam se video 6.12.
a citao sam da infektivnost zaraze se smanjuje kako kraste opadaju.
nadam se da ce sve biti uredu
a boginje sam pokupio od sestre sa kojom sam se video 6.12.
a citao sam da infektivnost zaraze se smanjuje kako kraste opadaju.
nadam se da ce sve biti uredu
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Само се ти надај али се и распитај око ситуације са богињама и трудноћом.