Pregledao sam nasiroko teme na forumu, i nigde nisam nasao odgovor na pitanje koje mene zanima, pa pisem novu temu.
Imam 29 godina i 29.12.2010. godine (pre malo vise od mesec dana) mi je postavljena dijagnoza - varicele. Prvi simptomi u vidu bistrih plihova su se pojavili nekoliko dana pre toga, dakle traje i nesto duze.
Sve faze bolesti su prosle kako sam i bio upucen - izbijali su plihovi u 3 naleta, bilo ih je nenormalno mnogo, preko 1000 sigurno, plih do pliha, ali su se nakon nekoliko dana, mozda 5-6 pretvorili u kraste. Nakon jos 2 nedelje su kraste otpale, to je bilo pre vise od 10 dana.
Dok su plihovi izbijali, temperatura mi je bila 39,6 nekoliko dana, spustao sam je brufenima.
Nakon pretvaranja u kraste, temperatura se spustala, ali se nakon nekoliko dana zadrzala na 37-37,2 varira malo ali je povisena.
Moje pitanje je - posto je proslo vise od mesec dana, a kraste su pre vise od 10 dana ili mozda cak dve nedelje otpale, da li je normalno da jos uvek imam povisenu temperaturu? Sedeo sam sve vreme kod kuce, malo sedeo, malo lezao, picao cajeve, vitamine, hranio se i uzivao.
Isao sam na kontrolu kod dermatologa, nije mi rekla da li je to normalno, rekla je samo da moram da se izborim sa tim. Ali dokle vise? Mesec dana nisam bio na poslu, ne mogu ni tako jos dugo.
Dakle, da li jos uvek imam taj virus i borim se protiv njega, ili sam u medjuvremenu dobio nesto drugo? Hvala!
Ovcije boginje - varicele koje traju vec mesec dana?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Ovcije boginje - varicele koje traju vec mesec dana?
Srdjane,
Znam da si davno postavio ovu temu ali ako budes video moj post molim te odgovori mi kako se sve to zavrsilo jer imam bukvalno identican problem koji si i ti imao a sa 39 godina mi je ovo bas tesko palo. Evo u 3 nedelji sam bolesti i spadaju mi kraste ali svaki dan kada ustanem temp. je 36.5 a posle samo par sati poraste na 36.8 a uvece obavezno na 37 -37.2 i tako konstantno vec dve nedelje. Hvala unapred.
Znam da si davno postavio ovu temu ali ako budes video moj post molim te odgovori mi kako se sve to zavrsilo jer imam bukvalno identican problem koji si i ti imao a sa 39 godina mi je ovo bas tesko palo. Evo u 3 nedelji sam bolesti i spadaju mi kraste ali svaki dan kada ustanem temp. je 36.5 a posle samo par sati poraste na 36.8 a uvece obavezno na 37 -37.2 i tako konstantno vec dve nedelje. Hvala unapred.
Zdravo svima i Srecna NOVA GODINA 
Da li bi neko znao da li sam ja jos infektivan tj da li mogu preneti ovcije boginje drugoj osobi? inace, boginje sam dobio 12.12. 2016. i povukle su se posle dve nedelje i otpale su kraste i imam samo crvene tragove po kozi.
Jako mi je bitno da znam jer moja devojka nije prelezala boginje a nalazi se u 9nedelji trudnoce, do kad bi bilo najbolje da se ne vidjamo
hvala unapre

Da li bi neko znao da li sam ja jos infektivan tj da li mogu preneti ovcije boginje drugoj osobi? inace, boginje sam dobio 12.12. 2016. i povukle su se posle dve nedelje i otpale su kraste i imam samo crvene tragove po kozi.
Jako mi je bitno da znam jer moja devojka nije prelezala boginje a nalazi se u 9nedelji trudnoce, do kad bi bilo najbolje da se ne vidjamo
hvala unapre
Kad se stvore kraste prolazi period infektivnosti.
Pozdrav
Pozdrav