Ovcije boginje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ana_pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 17, 2009 5:08 pm

Ovcije boginje

Post od ana_pg »

Postovani,
S obzirom na to da prvi put pisem na nekom forumu, nadam se da cu dobiti odgovor.
Mozete li mi reci - da li sam zarazna 21 dan od pojave simptoma (temperature i malaksalosti) ili izbijanja boginja (2 dana nakon toga)?
Boginje su se osusile, ali na par mjesta jos nisu otpale kraste. Je li to znaci da sam jos zarazna?
Takodje na licu imam crvene tacke (mjesta sa kojih su otpale kraste) koje lice na akne, cime da ih mazem i kad mogu da se nadam da ce da prodju :)?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Koliko znam zarazna si dva dana pre nego sto ti se pojave boginje pa sve dok ti se posednje ne osuse.
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

U slucaju ovcijih boginja, oboleli je zarazan jedan dan pre izbijanja ospe i oko 5 dana posle izbijanja ospe. Pozz
ana_pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 17, 2009 5:08 pm

Post od ana_pg »

Hvala vam na odgovorima. Jos nisam nacisto, radim u velikoj firmi i nikako ne bih da izazovem opstu zarazu.. Meni su se sve boginje osusile, ali nisu otpale ranice. Po vasim odgovorima, zaraze ne bi trebalo da ima.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Re: Ovcije boginje

Post od jperica »

Imam jedno pitanje zano za prenošenje ove bolesti. Naime, sutra treba u goste da nam dođje jedan bračni par. Oni imaju sina koji je od pre tačno nedelju dana oboleo od ovčijih boginja. Valjda to znači da se pre toga kod njihovog sina dešavala inkubacija. E, sada mene interesuje, pošto je moja devojka to preležala i pošto su to preležali i roditelji od tog dečaka, a ja nisam, da li postoji opasnost da se i ja zarazim.

Drugim rečima, da li da ja sutra izbegnem to druženje i da se vratim kući nakon što se njihova poseta završi, ili ne moram to da radim. Stvarno ne bih želeo da mi se sada desi da se razbolim od ovčijih boginja, pa bih hteo da znam da li ću sutra uvrediti te ljude ili ne. Sa druge strane, da li postoji opasnost da mi to devojka prenese? Da li postoje neke mere predostrožnosti kod nje koje bi ona trebala da primeni.

Hvala svima unapred na odgovorima! Pozdrav od mene!
Nije dobro, ali trudimo se.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

Slabo je verovatno da može devojka da ti prenese boginje, ali roditelji dečaka koji ih ima svakako to mogu.

S druge strane, bolje da ih preležiš. Ja sam ih preležala u 30 godina, i to uz teške muke: 9 dana na infektivnoj, jer sam dobila i upalu pluća (u narodu poznatiju kao "unutrašnje boginje"). A viđala sam i ljude koji su imali preko 50 godina.

To su samo boginje, ništa više! :wink:
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

Evo, da odgovorim:

Hvala Bogu, nije se ništa desilo. Ipak se brinem, jer to je pre svega zbog posla i obaveza, koje imam na pretek.

Preležaću ih jednom, već...
Nije dobro, ali trudimo se.
Odgovori