otok limfnih zlezda....molim za odgovor!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
fAnsTe'91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 9:20 pm

otok limfnih zlezda....molim za odgovor!

Post od fAnsTe'91 »

Imam 18 god i nakon sto sam primetio otok na desnoj strani vrata (drugih simptoma i tegoba nisam imao, temperaturu, bolove itd...) javio sam se infektologu a nakon toga uradio krvnu sliku i ostale biohemijske analize!
Monociti i leukociti su bili na gornjoj granici cime je dijagnostikovana infektivna mononukleoza!
Za sledecu kontrolu uradio sam ul. zvuk vrata i ustanovljene su ovalne formacije dijametra 11 mm i ul. zvuk abdomena koji ukazuje na uvecanu slezinu uzduznog dijametra 122 mm!
Krvna slika nije bila bitno promenjena a transaminaze su porasle do AST - 60 , ALT - 50, sedimentacija je za sve vreme bila mirna 1h - 6!
Doktor mi je preporucio mirovanje, uzimanje dosta tescnosti, vitamina, antibiotika i chymorala, sto sam i ispostovao i sada nakon mesec dana sve je u redu sa nalazima ali otok na vratu je jos uvek vidljiv (vec mesec i po dana imam otok)!
Kad sam bio mali (7 god) pojavile su mi se male zlezdice na vratu, ali su mi doktori rekli da to nista nije opasno, i one su i sada prisutne (tvrde su...ne preterano, mogu malo da se pomeraju i ne bole me kada pritisnem)!
Da napomenem: sa tim malim zlezdicama koje sam imao ranije nije se desila nikakva promena (velicina itd..), iste su!
Moje pitanje je: da li je postavljena prava dijagnoza ili treba uraditi jos neke analize ili ponoviti analize i snimanja? I da li moze doci do nekih naknadnih komplikacija i ima li nekakvih veza sa Hodgin limfom????

Unapred hvala!!
Odgovori