otoci na nogama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
secercic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 08, 2007 4:06 pm

otoci na nogama

Post od secercic »

Molim vas recite mi sta je potrebno uraditi da bih ustanovila od cega mi se pojavljuju otoci na nogama, imam 33 godine, i velike otoke na nogama.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: otoci na nogama

Post od dannina »

Prvo, bitno je kad se pojavljuju, u toku dana, nakon duzeg stajanje, sedenja ili ih imate cim ustanete ujutru? Gde se tacno nalaze? Da li pijete neke lekove, bolujete od neke bolesti? Da li, osim, otoka imate bolove, grceve u nogama? Neophodno je poceti od analiza krvi, urina, pregleda, da se pregledaju vene nogu, ako je potrebno uradi Doppler krvnih sudova...Ima tu toga jos, ali za pocetak morate da se javite u Dom Zdravlja, pa da krenete redom.
secercic
Novi član
Novi član

Post od secercic »

Posle duzeg stajanja su dosta izrazeniji, i uvece su veci, ali ih ima stalno prisutni pomalo, nalaze se od skocnog zgloba do kolena a i iznad kolena pomalo, od lekova pijem bisoprolol 5mg ujutru i vazotal 10mg uvece zbog pritiska visokog, sa terapijom nije visok, bolujem od kamena u zucnoj kesi, spondiloze i visokog pritiska, grceve u nogama imam ponekad najcesce nocu, pre mesec ipo sam radila analize krvi i urina i sve je bilo uredu.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

kod vas je potrebno domah izbaciti lek vazotal i uraditi eho srca da se vidi da li postoji srcana insuficijencija, od koje oticu noge, ili su otoci samo od vazotala cija je ovo nuspojava. pretpostavljam da vam je uradjen ekg?
secercic
Novi član
Novi član

Post od secercic »

ekg je radjen vise puta i sve je bilo uredu, eho srca je takodje radjen nesto ranije, moram da pronadjem rezultat, a ovih dana jos nisam isla kod lekara jer mi je zakazano za dve nedelje, a i kad nisam pila vazotal pojavljivali se otoci ali pomalo, a ovi sada su bili zastrasujuci, nisam smela da pogledam noge kao da su duplo uvecane.
secercic
Novi član
Novi član

Post od secercic »

sta bi trebalo da pijem od lekova za smanjenje otoka
Odgovori