Mom suprugu otice stopalo odozgo kod prsta i siri se ka skocnom zglobu. I to samo levo.Kada se odmori i posle obloga do ujutru smanji se. Posle podne ponovo, narocito ako je bio vise na nogama, a u poodmakloj je zivotnoj dobi.
Laboratorija rutinska ok. kao i mokracna kiselina
Sta bi mogao biti uzrok? Fizicka povreda nije
Pozdrav i hvala
Oticanje stopala odozgo
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moze biti zaista mnoog stvari
cirkulacija
ishrana- so i shecer zadrzavaju vodu
lekovi - prochitajte na lekovima koje pije da li je oticanje nogu
nekretanje ili pak preveliko opterecenje, ako je osoba gojazna i josh ako mishici nisu utrenirani
poremecaj funkcije bubrega...
cirkulacija
nekretanje ili pak preveliko opterecenje, ako je osoba gojazna i josh ako mishici nisu utrenirani
poremecaj funkcije bubrega...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
[quote="tamaraft"]Moze biti zaista mnoog stvari
cirkulacija
poremecaj funkcije bubrega...[/quote]
On pije redovno: monopril ujutro, a norvasc i sortis navece vec duze vremena. Ali prvi put je primetio u maju posle jedne duze setnje. Bubrezi su sa oslabljenom funkcijom a prema godinama (71). Ali sto se tice unosa soli i secera nikako ga ne mogu ubediti da to ne sme. A pritom i vodu ne uzima dovoljno. Ja sam se plasila gihta, jer je dugo imao povecanu mokracnu kiselinu, ali zadni nalaz potpuno uredan, u sto ja ne verujem nego sumnjam u laboratoriju. Gojazan nije, i posao mu je uvek bio sedeci a sada radi po 4-6 casova stojeci. Sada mu je fizijatar rekao da ce mu raditi UZ da vidi ima li kakvih promena u stopalu i zglobu.
Pozdravljam
cirkulacija
poremecaj funkcije bubrega...[/quote]
On pije redovno: monopril ujutro, a norvasc i sortis navece vec duze vremena. Ali prvi put je primetio u maju posle jedne duze setnje. Bubrezi su sa oslabljenom funkcijom a prema godinama (71). Ali sto se tice unosa soli i secera nikako ga ne mogu ubediti da to ne sme. A pritom i vodu ne uzima dovoljno. Ja sam se plasila gihta, jer je dugo imao povecanu mokracnu kiselinu, ali zadni nalaz potpuno uredan, u sto ja ne verujem nego sumnjam u laboratoriju. Gojazan nije, i posao mu je uvek bio sedeci a sada radi po 4-6 casova stojeci. Sada mu je fizijatar rekao da ce mu raditi UZ da vidi ima li kakvih promena u stopalu i zglobu.
Pozdravljam