Gojazan sam vec 4 godine. Zadnjih god. dana imam povisene transaminaze (ALT - 87 AST - 39). Eho abdomena pokazao masnu jetru.
Pre 10 dana je pocela desna strana stomaka da mi otice. Osnovni otok krece s desne strane boka ka pupku (u visini pupka - sirine pola sake). Eho abdomena nije pokazao nikakva uvecanja organa. Krvna slika dobra (osim ast, alt), urin - ok. Lekar opste prakse nije nista napipao (sve je mekano, ne oseca nijedan organ) ali je konstatovao vidljiv otok.
Otok se smiri kada mirujem a poveca se (poprilicno - citava desna polovina stomaka otekne) nakon odredjenog napora (npr. sviranje gitare u stojecem polozaju 2h). Bolova nema kada je otok veliki.
Prilikom setnje - manji bolovi na mestu otoka i osecaj tezine (i manji bol) u desnom testisu, manji bol u preponi, zadnjoj lozi desne noge, desnom listu, kolenu, peti.
Pokusavam da zakazem pregled a u medjuvremenu bih bio jako zahvalan ako bi se nasao neko ko ima ideju sta bi zapravo moglo da bude u pitanju.
oticanje desne strane stomaka
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: oticanje desne strane stomaka
Гледам твоје нове постове па видех и овај много стари. Надам се да још увек пратиш ову тему. Какво ти је сада стање?