Pozdrav, evo vec drugi dan kako me muci, od jednom sam primetio da imam sporije otkucaje srca imao sam oko 48 u minuti i poceo sam da osecam otezano disanje, inace moji prosecni otkucaji su oduvek bili izmedju 55-60. Vec 2 dana osecam kratak dah i neko stezanje kada pokusam da uzdahnem i kao da mi je puls slabiji, ne sporiji vec slabiji. Da li je moguce da je to od alergija (Alegrican sam na prasinu,travu,polen,duvanski dim) ili neki ozbiljniji problem, pored toga nemam nikakvih drugih simptoma osim blage nesvestice, ali ona mi se javlja vec godinama posto sam u proslosti imao dosta problema sa anksioznoscu tako da sam na to navikao ali ovo otezano disanje me bas brine dosta, mogu da radim vezbe da setam sve bez problema, ali kad sam u stanju mirovanja nekako tesko proizvodim kiseonik.
Inace imam malo nizi pritisak, sto je meni veoma cudno s obzirom na to da imam 110kg i 181cm i imam 20 godina.
Otezano disanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Otezano disanje
Ових дана неколико особа у мојој околини се жали на снижење пулса и тешко дисање.
Да ли пијеш неке лекове?
Да ли пијеш неке лекове?
Uradi krvu sliku i biohemiju, kao i ekg. Ukoliko to sve bude uredu, nema razloga za daljim pretragama.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 1:50 am
Mark095: Poz,I ja imam slican problem kao ti. Vec 1,5 godinu imam potrebu za "dubokim Udahom" to je pocelo posle neke prehlade,virusa koji sam vukao skoro mesec dana,sad vec davnog decembra 2014 godine.I dan danas imam problem sa tom potrebom za dubokim disanjem-preko dana,nocu sam mozda 1-2 puta imao problem.U pocetku sam imao normalne otkucaje,da bi mi se vremenom povecavali i do 100 u mirovanju.Prosle godine sam otisao kod lekara,i dao mi je uput za stitnu zlezdu.Rezultati su mi bili Tsh-0,034(ispod granice) ostalo je bilo dobro pa sam krenuo sa terapijom,i sad je stitna dobro.Ali ja i dalje osecam taj problem otezanog disanja,potrebe za dubokim udahom.Brzo se zadisem i cesto osecam jace otkucaje,koji uz propranolol koji pijem 1/4 retko kad prelaze 90-95.Cesto me i pece ispod "sise" i sam grudni kos i stomak.Radjen UZ abdomena sve u redu sem uvrnute zucne kese.Rendgen pluca je pre 1,5 god radjen bilo je dobro.Ostao mi je jos UZ srca da uradim(da bi ja bio mirniji).Isto bi trebao i operaciju krajnika(koji su mi u katastrofalnom stanju)Inace sam oko 190cm visok i 105kg-a pa me samim tim i kilaza muci.I da procitao sam da si ti napisao da u mirovanju te muci disanje,i meni je tako nesto slicno u mirovanju dobijem i jace otkucaje i otezano disanje(potrebu za dubokim udahom).Kad se krecem,radim nesto,pricam nemam problem sa disanjem.Inace imam 23 godine.Ako neko ima savet i za moj slucaj neka mi napise,ujedno ce i Marku biti jasnije,a i meni 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Baby apple, највероватније имаш проблем са кичмом.
-
- Novi član
Aaaca: Sta podrazumevas pod problemom sa kicmom?Sirok je to pojam
Mada cesto imam bolove u ledjima(gore kod vrata i kod plecke).Ti delovi kao da me "peku" i onda se namazem nekom kremom za bolove i bolovi prodju.Pre 2-3 godine mi je ledja radio kiropraticar,jer sam imao jake glavobolje i stalno sam bio ukocen.On je to meni nesto tu namestao par meseci i nemam te glavobolje,ali moram da spavam na niskom jastuku jer se ukocim.Sta mislis o trbusnjacima,sklekovima? Poceo sam da ih radim nesto minimalno,cisto da mi se aktiviraju misici,jer zadnjih godina bukvalno nista fizicki ne radim.Taj kiroprakticar mi je tada rekao da moram da ojacam misice na ledjima da ne bi imao problema sa kicmom,sta ti mislis o tome?

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Нисам детаљисао јер се често дешава да форумаши поставе питање а после не комуницирају. Убијем се од писања а оно цврц.
То што те пече управо је узрок проблема са дисањем. Ту се ради о укљештењу на неком од спојева ребара са кичмом и може да направи веома велике проблеме. Знам из личног искуства и искуства још неких особа.
Прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Леђа, Леђа-2, Рамена-рачунари, Кичма... Ако онда још нешто буде требало, пиши.
То што те пече управо је узрок проблема са дисањем. Ту се ради о укљештењу на неком од спојева ребара са кичмом и може да направи веома велике проблеме. Знам из личног искуства и искуства још неких особа.
Прочитај шта сам писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Леђа, Леђа-2, Рамена-рачунари, Кичма... Ако онда још нешто буде требало, пиши.
-
- Novi član
Poz.Procitao sam tos to si mi rekao na tvom sajtu.Sta mislis da uradim masazu kod profesionalnog masera,a da do tada radim ove vezbe polutrbusnjake,sklekove i slicno(onoliko koliko mogu)?Samo ne znam da li da trazim relax,parcijalnu masazu ili nesto slicno?aaaca napisao:Нисам детаљисао јер се често дешава да форумаши поставе питање а после не комуницирају. Убијем се од писања а оно цврц.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Трбушњаци и склекови ти неће помоћи код тог проблема.
Укљештење мора да се намести. Намештање је једноставно али ако масер зна како се ради. Масажа ће помоћи око мишића али ако идеш бар један пут недељно. Вежбе које могу да помогну су оне које сам описао а осим њих и Истеки.
Укљештење мора да се намести. Намештање је једноставно али ако масер зна како се ради. Масажа ће помоћи око мишића али ако идеш бар један пут недељно. Вежбе које могу да помогну су оне које сам описао а осим њих и Истеки.
-
- Novi član
Poz opetaaaca napisao:Трбушњаци и склекови ти неће помоћи код тог проблема.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
За крајнике, гутање и штитну жлезду стварно не знам.
За печење у леђима и потребу за дубоким дисањем сигуран сам 95% да узрок лежи у кичми или околним укоченим мишићима или укљештеним ребрима између плећки.
За печење у леђима и потребу за дубоким дисањем сигуран сам 95% да узрок лежи у кичми или околним укоченим мишићима или укљештеним ребрима између плећки.