Otezano disanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
doktorat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2012 8:54 pm

Otezano disanje

Post od doktorat »

Cao svima imam 15.godina.Bavim se bodybildingom 2 godine.U zadnje vrijeme ne mogu disati normalno (ne mogu doci do zraka),najcesce mi se to desava kad sam sam i kad neprestano mislim o tome.Ili sam sebi to umislio, molim vas da mi odgovorite sto bih moglo da bude imam li razloga za brigu. :cry:
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Re: Otezano disanje

Post od Rouzi »

Strah ili Panika prilikom Otezanog disanja samo JOS Dodatno komplikuju i "otezavaju" tesko disanje..Prvo da posetite Pulmologa,pa zatim Neuropsihijatra-ne razumem zasto se ovi specijalisti tako cesto na ovom forumu zbog otezanog disanja,i psihickih problema Izbegavaju i "Obilaze" pogotovo Neuropsihijhatri!!TO NIJE SRAMOTA!
Mnogo je teza situacija kad JE VAS STRAH TAKO JAK A vi ga neznate kontrolisati,jer ste nemocni,uplaseni,pa nastaje Panika,i JOS TEZE DISANJE!!
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Kazes imas 15 godina.Treba da pitas svog lekara opste prakse KOM SPECIJALISTI treba da se obratis,posto nisi punoletan,jer Zdravstveni zakoni tako nalazu.Da li tebi po Zakonu Pripada Psiholog,neuropsihijatar.,to ne znam. Znam kako je za punoletne.PA neka ti lekar opste prakse da Uput.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Kao prvo--mislim da si rano poceo sa teretanom ili nisi prilagodio svom uzrastu--
tu moze da se skriva neki problem---nikako preterivati sa teretanom.
Drugo--sve mi lici na neki pasihicki poremecaj al ne brini,, jos si mlad a izgleda svestan da imas problem i da treba da mu se posvetis-znaci mor se naci i resenje--to je prvi korak ka tome.
Lekaru opste prakse sve ispricaj i trazi uput za psihologa ili psihijatra-nisam bas siguran ali ne iskljucujem ni neki problem sa bronhijama ili sl.
Znaci, slazem se sa rouzi.
srecnoooooooo
goran_novi -sad82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2012 11:42 pm

Post od goran_novi -sad82 »

imam i ja jedno pitanje ili vise njih u vezi sa otezanim disanjem naime pre tri nedelje putovao sam autobusom i zadremao i odjednom se budim bez vazduha tj.trgao sam se i pocinjem da se borim sa vazduhom e onda krece panicna borba sta gde kako zamolim vozaca da mi stane u batajnici (jedva me je pustio iako je video da sam bled kao krpa) i zovnem brata da dodje po mene .... da ne duzim pocinjem da gubim svest trnu mi ruke nesvestica borba za vazduh... brat pozove hitnu i oni me odvedu na bezanijsku kosu daju mi infuziju urade analize krvi snimak pluca ekg sve u najboljem redu.... pustaju me "kuci" i vracam se za Novi Sad gde radim sve komplet analize krvi sve sto moze da se uradi cak i na jetru nesto amilaza i fosfataza pa i stitnu zlezdu isao kod nacelnika pulmologije sve je u najboljem redu idem jos kod neuropsihijatra i psihologa ali ja i dalje imam problem sa disanjem pocnijem da se vec brinem sta mi je kada mi nije nista da kazem tako!!!!! e da bio sam redovan pusac godinama posle ovog sam smanjim drasticno na par cigareta uz kafu i posle jela .....
i jos jedna napomena imam dosta problema sa kicmom u donjem diskusu i nacelnik pulmologije inace drugaricin prijatelj mi kaze da je moguce zbog mog nepravilnog drzanja da me stska kicma i da mi ne daje dovoljno vazduha u nekim trenucima ....

molim za neko vase misljenje o mom slucaju hvala unapred.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

moguce je da je od kicme--jesi li snimao?
mozda bi masaza pomogla.
Jel ti neuropsihijatar dao neku terapiju--ili ti ne pijes te lekove--jel ti se takav napad desavao ponovo ili samo smetnje u disanju.
POKUSAJ SVAKO JUTRO DA SAM IZMASIRAS GRUDNI KOS UZ DUBLJE DISANJE--i ne opterecujs se puno-mada je moguce da jedan period moras piti terapiju od neuropsihijatra??
Srecno
goran_novi -sad82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2012 11:42 pm

Post od goran_novi -sad82 »

pa nije mi dao neuropsihijatar nista od terapije dala mi je moja doktorka bromazepam od 3 mg a idem i kod psihologa na neko testiranje snimao sam kicmu pre jedno 5-6 meseci posto sam se bio ukocio i primao inekcije nedelju dana ali donji deo ledja i dijagnoza je : 1. Spondiylosis M47
2. Dorsalgia M54
Ispravljena fiz LL.Ostohondrroticne promene svih L prsljena.Otisak nukleusa pilpozusa na donjoj povrsini VL5.
Sto se tice napada nisam ih imao ponovo ali u par puta mi se desilo da kao da ne mogu da uhvatim vazduh (ali ne kao u prvom slucaju) ali onda me malo uhvati frka i kada se skoncentrisem prodje me brzo tj normalno disem.
mene samo zanima jel moguce da imam neku bolest a da krv, rtg srca, snimak pluca i pregled pulmologa ne pokaze... posto mislim da je sada u pitanju i malo na psihickoj bazi od straha da mi se ne ponovi opet ista prica.
Mada meni svi ubedjuju da je sve na psihickoj bazi posto sam izgubio majku pre skoro godinu dana posle teske bolesti i borbe a otac mi je preminuo jos 92 godine ostao bez posla pre 6 meseci pa nasao drugi zena morala da se vrati za kragujevac gde je radila zbog dobrog posla u drzavnoj firmi kada sam ja ostao bez posla dete od 2 godine je sa njom ... ja sam u Novom Sadu sam ona u KG-u sa detetom zivi sa ocem ... e sada ona je izgubila majku pre 5 godina i posle 6 meseci poceli isti simptomi kao i kod mene... e sada jos jedna stvar pocinjem da se brinem posto kada izadjem napolje pocinje da me hvata frka od spoljasnjosti ali samo na par trenutaka osecam se cudno...
izvinjavam se na davljenju ali imao sam potrebu da napisem sve ovo pa molim za bilo kakvo misljenje...
P.S. Ja sam ubedjen da mi je od kicme i loseg drzanja sedenja stajanja podizanja tereta itd....
Hvala jos jednom unapred...
Odgovori