Pozdrav, da odmah predjem na stvar...Imam 16 godina, idem u teretanu (radim sa velikim tezinama a nisam radio kardio tokom cele zime), i pre nekih mesec dana javio mi se pritisak na grudni kos, posebno kad lezim na ledja. Otisao sam kod lekara uradio 2 EKG-a, krvnu sliku, urin i svi rezultati su dobri. Imam i pregled kod kardiologa za mesec dana. Postajem nervozan polako a i desavalo mi se da se nocu probudim i da mi jako lupa srce. Poceo sam da trcim u poslednje vreme i tokom trcanja osecam se bolje. Imam stezanje u vratu. Imam nizak krvni pritisak stalno zato sto i moji otac i majka imaju nizak...
Da li neko zna o cemu se radi??? Hvala unapred
Otezano disanje, pritisak na grudni kos
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Otezano disanje, pritisak na grudni kos
Koliko dugo treniraš?
Jesi li koristio neku suplementaciju,i ako jesi,šta tačno?
Sa kojim opterećenjima radiš,izraženo u procentima u odnosu na tvoju telesnu masu?
Pritisak u predelu grudnog koša može da bude povezan sa mnogo toga,ne samo sa srcem.
To što se budiš noću i osećaš da ti srce brže lupa može da bude posledica nervoze i stresa,kojem si očito izložen.Isto važi i za stezanje u vratu.
Ako bi mogao malo detaljnije da opišeš svoje simtpome,možda bi neko i mogao da ti kaže nešto konkretnije.
Jesi li koristio neku suplementaciju,i ako jesi,šta tačno?
Sa kojim opterećenjima radiš,izraženo u procentima u odnosu na tvoju telesnu masu?
Pritisak u predelu grudnog koša može da bude povezan sa mnogo toga,ne samo sa srcem.
To što se budiš noću i osećaš da ti srce brže lupa može da bude posledica nervoze i stresa,kojem si očito izložen.Isto važi i za stezanje u vratu.
Ako bi mogao malo detaljnije da opišeš svoje simtpome,možda bi neko i mogao da ti kaže nešto konkretnije.
Idem u teretanu 4 meseca, imam 73 kg a dizem najvise 90kg. Pa sve sam uglavnom opisao, osecam kao neki pritisak na grudni kos, ko da me steze i to samo kad isdisem vazduh. Znaci dok udisem vazduh, udahnem bez ikakvog problema skroz do kraja, ali kad izdahnem kao da mi pluca propadaju(nzm kako drugacije da kazem), i imam pritisak na pluca. Posebno je taj pritisak izrazen dok lezim na ledja. Za ova 4 meseca koja idem u teretanu nabacio sam bas dosta mase, posebno na grudni misic, doca mi je rekao da je mozda i bas zbog toga, da mi misic pritiska grudni kos. Dok trcim i radim kardio osecam se super, a posebno ako posle kardio treninga popijem neki caj. Ali sad me brine ovo sto se budim nocu, juce se nisam budio, ali kad se probudim srce mi lupa bas jako, ne verujem da je ubrzano nego jako. Inace primetio sam i da mnogo teze disem kad sam u nekoj guzvi, posebno autobusu, a kad izadjem napolje mnogo mi je lakse.
Malo si brzo došao do 90kg(pretpostavljam na benč presu),obzirom na telesnu masu od 73kg,ali ok nećemo sada o tome
.Obzirom da prilikom trčanja nemaš nikakvih problema,ne verujem da je to što te muči na bilo koji način povezano sa srcem i kardiovaskularnim sistemom.Ali ti svakako idi kardiologu i uradi uz srca,možda i stres test,mada mislim da nema potrebe.
Nizak krvni pritisak koji pominješ,mada ne znam koje su vrednosti istog kod tebe,leči se između ostalog i fizičkom aktivnošću.
Problemi sa disanjem o kojima govoriš su netipični,pošto je hajde da kažem tako zabrinjavajuće kada neko plitko diše ili se žali da ostaje bez vazduha.To kod tebe nije slučaj.
Ovo za autobus je tipičan primer paničnog napada.Pokušaj malo da se umiriš i ne brineš toliko.

Nizak krvni pritisak koji pominješ,mada ne znam koje su vrednosti istog kod tebe,leči se između ostalog i fizičkom aktivnošću.
Problemi sa disanjem o kojima govoriš su netipični,pošto je hajde da kažem tako zabrinjavajuće kada neko plitko diše ili se žali da ostaje bez vazduha.To kod tebe nije slučaj.
Ovo za autobus je tipičan primer paničnog napada.Pokušaj malo da se umiriš i ne brineš toliko.
Danas sam isao na utakmicu, i bogami bas smo jako trcali. Dok sam trcao onaj jak sprint bas me je stezalo u grlu, a u pocetku utakmice sam imao osecaj vrucine malo ispod grkljana...