Otecene limfne zlezde, virusna infekcija dete od 3 god

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Otecene limfne zlezde, virusna infekcija dete od 3 god

Post od melita keller »

Naime volela bih ako bi mi malo neko pojasnionesto oko sledeceg ;Prijateljicino dete staro 3 godine od prosle ned ima povisenu temp 38,5-37,5 a ponekad je skroz padala, malena se samo strahovito zalila na jke bolove u vratu i glavi.Lekar opste prakse ih je poslao na ORL koji je zakljucio da je verovatno uhvatila promaja i da miruje par dana.Pocetkom nedelje bolovi postaju sve jaci i roditelji ponovo odvode dete kome stavljaju kragnu na vrat medjutim posto ima temp salju je ponovo kod lekara opste prakse.Odlaze kod drugog lekara koji je opet salje na ORL i trazi snimak vrata.Posle pregleda bez puno objasnjenja salju malenu da se uradi analiza krvi i mokrace.Kada su rezultati bili gotovi dete hitno salju u bolnicu gde je smestaju na infektivno i roditeljima kazu da je u pitanju virusna infekcija , da su limfne zlezde jako natecene i da je situacija opasna.To je jedino sto su od objasnjenja dobili inace majka je u drugom stanju tako da su joj zabranili i posete.A ja sam sa svojim malim detetom bila kod njih u toku prosle nedelje.Sta bi to moglo biti i dali je neko pogresio sto dete nije ranije hospitalizovano.Znam da je glupo traziti diagnozu bez nalaza al molim vas pokusajte.
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: Otecene limfne zlezde, virusna infekcija dete od 3 god

Post od melita keller »

Roditeljima su juce pokazali rezultat analize krvi na kojoj je stojalo da je CRP jako povisen 112 i da ce pokusati da joj daju neki lek pa ako imaju srece da je zaista taj virus u pitanju (koji iz nekog razloga ne zele da kazu roditeljima )taj lek ce verovatno pomoci.Jutros su joj opet vadili krv i CRP je bio 48 pa to je valda bolje
Odgovori