Otečene noge

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Olivera K.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2016 8:11 am

Otečene noge

Post od Olivera K. »

Pozdrav,
imam problem otečenih nogu oko članaka. to se dešava u poslednjih par godina. Pre 10 godina mi je konstatovan usporen rad štitne žlezde i od tada sam nagomilala i višak kilograma. Inače sam zdrava, bavim se rekreativno fizičkim aktivnostima tri puta sedmično najmanje. Pitanje: kako smanjiti oticanje nogu?
Hvala unapred...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Otečene noge

Post od Shomy »

Da li ste kontrolisali hormone stitaste zlezde skoro? Pijete li nesto od lekova i koliko godina imate?

Ono sto svakako mozete da radite jeste limfna drenaza u kombinaciji sa nekim diuretickim cajevima.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли се оток смањује приликом лежања?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

evo kako da smanjis oticanje nogu....dve trecine naseg tela je voda, mi moramo da unosimo tecnost, a mi pijemo kafu koja je diuretik, koja nam izvlaci tecnost iz organizma, pijemo alkohol koji nam izvlaci tecnost iz organizma, i sta se onda desava sta organizam mora da radi, organizam mora da cuva vodu na neobicnim mestima, i onda organizam cuva vodu na neobicnim mestima na zglobovima, videli ste ljudima oteknu noge, tu organizam cuva vodu za vitalne organe... kaze doktore otekle me mi noge, ovaj mu prepise lasix, e kaze ovo ti je dobro za izbacivanje tecnosti.. i napravi mu jos veci problem... ne prijateljice ti si dehidrirala treba da pijes vodu a da izbacis alkohol , kafu i sta ti ja znam neke cajeve... pa ne mogu ako ne popijem kafu boli me glava, pa boli te glava zato sto kad ti popijes kafu ti dobijes laznu energiju kao droga, skoci ti krvni pritisak preko normale jer si popila kafu, i sad organizam vidi nenormalna situacija, povisen krvni pritisak i organizam luci blokatore koji spustaju krvni pritisak, a vi ponovo popijete kafu, pa vam ponovo skoci krvni pritisak, i onda se organizam navikne kada ga stalno terorisete kafom da stalno luci blokatore koji snizavaju krvni pritisak, i organizam po automatizmu snizava krvni pritisak, snizava krvni pritisak jer ga vi stalno terorisete sa kafom i onda se organizam navikne, i vi ujutru niste popili kafu a organizam snizio krvni pritisak i vas boli glava, kaze moram da popijem kafu, e sada ko je junak treba da kaze E necu... sada cu ja organizam da naviknem na zdravu situaciju, sad ce malo da me boli glava , sad cu malo da idem da trcim, sad cu malo da radim bastu, sad cu da pijem vodu pa cu da se tusiram hladnom vodom, i onda jedan dva tri dana cetri dana... nema vise glavobolje, organizam se navikao na novu situaciju i vi ste zdravi, nema da vam oticu noge, nema da vam se povecava zeludacna kiselina zbog kafe, nema da vam se remeti esa cuvar koji salje informaciju da se srce kontrakuje, kafa to remeti... pazite nezdrava ishrana, neadekvatna fizicka aktivnost pusenje i alkohol oni odnose vise od 80% zivota danas u svetu...
Odgovori