poz daso...kod mene se javlja osjecaj knedle u grlu poslije operacije zuci...kao i otezano disanje ..i osjecaj gusenja......vjerovatno posoperativne komplikacije...poslije operacije gastroskopijom potvrdjen bilijarni reflux...mislim da moji simptomi imaju veze s tim refluxom...samo ne znam kako da ih se rijesim...(tih simptoma)...pored toga osjecam hronicni umor...u glavi neki cudan osjecaj...nisu klasicne vrtoglavice...vise kao neko stanje (kao da cu da padnem u nesvijest...ali to mi se nije jos nijednom desilo...daso napisao:ja se izvinjavam al ja nemam pojma šta vam to znači knedla u grlu... ja prvi put čuejm takav opis... moda mis e nikad nije knedla zaglavila pa ne znam što je to al eto... može malo pobliže opis te knedle u grlu, gušenje, pritisak, žarenje, pečenje, bol(tupa- oštra), nemogućnost izdisaja -udisaja, gdje točno: grlo, ispod grla, prsna kost, pluća, ispod prsne kosti, želudac... i vrijeme kad vam se to javlja: ujutro navečer, cijeli dan, poslije jela, prije jela...
osjecam i pritisak u grudima....i vratu...kao da sam se nagutala nekog zraka....vise nemogucnost udisaja...nego izdisaja....uz to mi se javlja zarenje jezika...suhoca usne supljine...pogotovo ujutro kad se probudim....
imam nadutost...meteorizam crijeva...gusteraca hiperehogenija...masna jetra....bol osjecam vise tupu u predjelu zeluca ili pankreasa....ponekad poslije jela...
ali osjecaj otezanog disanja...knedle u grlu i pritiska u prsima je stalno prisutan...nekad jaceg nekad slabijeg intenziteta...ali dovoljno jak i neugodan da me sprjecava u svakodnevni aktivnostima...mogu da spavam ali ponekad teze zaspim zbog tog osjecaja...i cim se probudim on je tu....
moje misljenje je da reflux zuci ima veze s tim...ali ne znam kako da pomognem sebi....poz i cujemo se