Osteoporoza

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
dragana1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2017 3:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Osteoporoza

Post od dragana1980 »

Mojoj baki na osnovu merenja gustine kostiju konstatovana osteoporoza, znate li neke preparate, lekove, vežbe, ili nešto slično što može pomoći?
Hvala!
milica70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 16, 2017 3:23 pm

Re: Osteoporoza

Post od milica70 »

Moja majka ima osteoporozu za koju pije Bone UP tablete koje imaju maksimalnu iskoristivost kalcijuma i njih uzima u kombinaciji sa vitaminom D3 od istog proizvodjaca Jarrow Formulas. Uz ovu terapiju su joj rezultati dobri i vidim da se dobro oseca.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla, pozdrav! :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Пошто су препарати и где их набављаш?
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

sto se tice osteoporoze... odslusaj ovaj snimak , dao sam ti minutazu... od te minutaze slusaj jos jedno 5 minuta napred... i cuces koji je glavni uzrok osteoporoze i kako je izleciti, vrlo jednostavno kao prehladu

https://youtu.be/jAt15DFSsqg?t=852
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ето мало и ја погледах снимак и баш у том четрнаестом минуту Мирољуб, колико год био паметан, рекао је бар једну неистину: мува неће да слети на димљено месо. Дакле муве веома воле димљено месо колико год се Мирољуб упињао у супротно. Истини за вољу, то ништа не значи.

Много би ми више одговарало да мува заиста неће на димљено месо због тога што муве веома воле говна и ђубриво. Због тога би било логично да ми избегавамо оно што мува воли. И тако даље. Нема краја филозофирању нарочито када се користе погрешни и неупотребљиви примери.

И оно о остеопорози није тачно. Проблем је једноставан или бар једна његова варијанта. Због изложености великом стресу долази до превелике потрошње магнезијума. Пошто људи не уносе магнезијум или користе лоше препарате, долази до ослобађања калцијума јер он без магнезијума не може да остане у костима. Дакле било би довољно уношење магнезијума да би се спречила или зауставила остеопороза.

А да не говорим о будалаштини да одрасле животиње сисари не пију млеко. Пију, пију, само када могу да га купе или ако им га неко понуди. Штета што се Мирољуб упустио у овакве ствари јер је скроз скренуо на погрешан колосек.
Odgovori