Buduci da sam nov clan ovoga foruma zelim da Vas sve skupa pozdravim i puno dobroga zdravlja.
Od skora (desetak dana) pojavio mi se bol koji se desavao u prva tri cetiri dana samo jednom dnevno a sada je to vec nekoliko puta.Kada mi se prvi put bol pojavio isao je od desnog kuka da bi se munjevito spustio do pete desne noge i mislim zahvatao i vrhove prstiju iste.Bol mi je pocinjao od kuka u visini slepog creva i ja sam tada i tih prvih dana mislio da on ide iz samog vrha kljucne kosti do stomaka (ukoliko dobro se izrazavam).Trajalo je to na par sekundi i morao bih se uhvatiti tj. pritisnuti tu tacku da bi me bol prestao.Bol je bio poprilicno jak i neugodan i verujte da sam prvi put imao osecaj da cu doziveti nekakav nedaj boze slog.U momentu nastajanja bola isti mi se valjda u delicu sekunde spusti u unutrasnji deo pete i vrha prstiju.Imam osecaj da me taj bol vise pece.Cudno je da taj bol ne osecam duz cele noge vec samo vrh kuka i pete.E sada mi je taj bol ucestao i nisam uopste vise siguran da li ide iz same kosti ili misicnog tkiva.Veceras sam imao da kazem napad nakon kojeg kada me je prosao osecam da imam podmukao bol i u unutrasnjoj strani LEVE noge tj. pete.Sada medjutim nemam i ne desava mi se bol u prstima vec se zaustavlja na peti.Dok ovo pisem evo vec dva takva napada sam imao i imam osecaj da me sada bol i ne prestaje,mada, nije toliko izrazen kao u momentu samog desavanja.U toku danasnjeg dana desilo mi se to vec sedam osam puta.Molio bih za nekakav opipljiviji savet jer na zalost nisam osiguran (pre dve godine dobio otkaz kao teh.visak) i nisam bas u finansijskoj situaciji da bih mogao od doktora do doktora.Unapred zahvalan svima.
Ostar bol !?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ovakvi setajuci bolovi ne uklapaju se ni u jednu klasicnu sliku bolesti (mislim na ceste bolesti/poremecaje zdravlja koje vidjamo u ordinacijama). Ipak cete morati na pregled. Podseca na ishialgiju, ali i na polineuropatiju, neurozu itd...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Pa moguce da je do ishijasa jer sam unazad desetak godina imao cestih ako ne i hronicnih problema sa bolovima u krstima.Uglavnom, unazad dva meseca slabije se krecem i gotovo nemam fizickih aktivnosti.Ranije sam sedeo "veoma" dugo za racunarom.Vreme za racunarom provodim i danas po nekoliko sati dnevno ali sada uz laptop i uglavnom u nepravilnom lezecem polozaju na krevetu.Znam da ce se ovo povezati upravo sa time da sam fizicki neaktivan ali sam ipak misljenja da to ne bi trebao biti glavni uzrocnik ovoga neprijatnog stanja.Evo,jutros nisam imao nikakve napade ali osecam da mi unutrasnja strana peta bridi,desna izrazito no rekao bih i pomalo leva ukoliko vec ne umisljam taj bol.Sinoc sam popio bensedin a jutros tabletu diklofen.Ne mogu ici kod doktora (bar ne jos desetak dana),vec sam objasnio hronicnu besparicu.U nadi sam da je ovo prolaznog karaktera.U svakom slucaju zahvaljujem se dr.Ivici ,eventualno i ostalima,na pomoci.
Meni je zao sto moram reci.Imam 500 din. i to nije problem.Problem je sledeci.Zbog navedene bolesti kicme zadnjih desetak godina bio sam ne tako redak gost kod doktora,uglavnom tri-cetiri puta godisnje.Vise puta sam bio kod ortopeda i znate kakav je pregled kod njega.Sta osecate?Gde vas boli?Ja kazem tu,to i tako.On kaze :dve nedelje kinezi,bez da me pogleda bar onako ispod oka a nedaj boze pregleda.Sta sam ja tu kriv sto covek poistovecuje sve pacijente i ne zeli da pojedinacno sagledava probleme.Reci ce te da idem kod drugog doktora ali ne mogu.Ja u svom mestu dobijam uput iskljucivo kod tog ortopeda i ne mogu samoinicijativno drugde.Ustvari mogu ali to vise nije 500 din. Da ne pominjem dodatne preglede.Obavezno vadjenje krvi (1000 din.) toliko sam platio zadnji put,pa pregled kod neuropsihijatra i ajd da ne nabrajam.Meni bi samo za put do tih doktora trebalo nekoliko hiljada dinara jer podrazumevam da sve preglede ne bih mogao obaviti u jednom ili dva dana.Jedan dan mi zakazu pa drugi dan pregled i tako u krug.Jeste da to izgleda kao da ja lupetam ali moja praksa je bila i pokazala da bez 50-ak eura nisam mogao obaviti ni jedan iole ozbiljniji pregled.Ja na zalost za zdravlje sada ne mogu izdvojiti taj novac iako smo u 21 veku.A govorim istinu (svoju) i na zalost imam zdravstvenih poteskoca i znam da ovakvih slicnih primera ima sijaset.
Sve upucuje na hronicnu lumboishijalgiju, sem propagacije ka unutrasnjoj a ne spoljasnjoj strani stopala a kako se pridruzuju i drugi navedeni simptomi/da ne nabrajam/ pogledajte malo i stanje vasih krvnih sudova sa te strane, kako se ne bi "provukla" i neka duboka tromboza.
Svakako, pregled neurologa, EMNG donjih ekstremiteta, eventualna MR lumbalne kicme i obavezno dopler krvnih sudova male karlice i leve noge.
Svakako, pregled neurologa, EMNG donjih ekstremiteta, eventualna MR lumbalne kicme i obavezno dopler krvnih sudova male karlice i leve noge.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]