U zadnjih mesec dana par puta dnevno dobijam ostar bol u donjem delu stomaka (napred nisko, sa desne strane, negde ispod starog oziljka za slepo crevo). Pol je dosta jak i zahteva da odmah legnem i skupim noge, nakon cega vrlo brzo prestaje. U trenutku kada ne boli, na tom mestu mogu da pritiskam stomak i ne osecam nista neuobicajeno. Pretpostavljao sam da je kila, ali nemam nikakve izbocine, na izgled sve je u redu. Razmisljao sam i o bubrezima, ali mokrenje je isto u redu.
Poseticu lekara ovih dana. Razlog zasto pisem je sto uskoro putujem u instranstvo, pa ako mozete da mi date mogucnosti sta bi moglo da bude razlog ovakvom bolu, cisto ako je moguce da ubrzam proces. Lekar ce me poslati verovatno na neka snimanja, ali pitanje kad ce mi to zakazati i da li ce uspeti ista da otkrijem pre puta.
Hvala unapred.
Ostar bol u donjem delu stomaka
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Ostar bol u donjem delu stomaka
Каква ти је столица и колико редовна?
Generalno imam stalno problema sa tim, cest zatvor i dijareja naizmenicno. Pretpostavljam da sam netolerantan na neke stvari zbog cega je dijareja i nadutost cesta (npr. mleko i verovatno jos neke za koje ne znam). Ali recimo zadnja 2-3 dana za cudo sve je redovno i normalno, a bas juce sam imao najvece bolove.
Онда лако може да буде да ти бол долази од дебелог црева. Смењивање затвора и пролива указује на могућу инфекцију амебама, протозоама... Треба проверити столицу. Можда је и кандида. Можда имаш и неку прираслицу на дебелом цреву.
Било би корисно да пијеш пробиотике, домаћи кефир или ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду (може само код њих да се купи).
Било би корисно да пијеш пробиотике, домаћи кефир или ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду (може само код њих да се купи).