OSIROMASENI URANIJUM!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: OSIROMASENI URANIJUM!!!

Post od peniko »

U sustini, taj princip koji se koristi i nije zahtevao eksperimente, vec samo olovku, papir, digitron i periodni sistem... Krajnje je jednostavan...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Mislim da je Gebels za njih mala beba, bar je krace imao moc...
Gebels? Hm...no way Pancho! On je isto sto i Matkovic iz Jula ili pak Seselj koji je glasnogovornik i manipulator medijima, ali da je direktno ubijao - nije. Nije cak ni Gering bio tako radikalan. Pre su Himler, Hitler i Martin Bormann (administator Adolfovih zelja) imali - uticaj kao USA tokom godina.
write_write
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 07, 2009 4:19 pm

Post od write_write »

Kako se zastititi,kako ziveti sa tim?
Svda oko nas su virusi i bakterije,sad se prica o alergijama a pozadina su posledice bombardovanja,uranijum i sl... Kakav polen kakvi bakraci.
Da li su resenje sedativi ? Ja mislim ne.A apoteke se isprazne zacas ,sedativi ko bombone.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

ne znam onda sta su nama bacali,ali znam da ljudi umiru nevidjeno...ja sam bolestan od raka,ne zivim na jugu zemlje vec u banatu ali opet...moj brat je bio na kosovu,ne '99,ali je tamo sluzio vojsku i sada ne moze da ima dece,ne zna sto,ali je to najverovatnije posledica tog uranijuma...znate za onog coveka kada e drzao cev od,cini mi se osiromasenog uranijuma kraj kreveta,njemu se svidelo kako to lepo svetli pa je drzao i gledao to dok ne zaspi...mozda je i neki drugi elemenat bio u pitanju ali je to bas bizarno...
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Slavko, najgore je sto ne znamo bas tacno sta su bacali!
I nisu bacali samo na jugu nego svuda, pa i u Banatu.

Kada su sa drveca padale "mace" (na sta su mnogi alergicni), oni su usred belog dana izrucili ceo kontejner (negde izmedju Avale i BG)) necega sto je jako licilo na te mace.

Prvo ispitivanje (koje je bilo istog dana) je pokazalo da taj "materijal" nije radioaktivan, niti otrovan, nije bla-bla, ali nikada nije receno STA je to bilo baceno!

I ko zna koliko toga je bilo (ovo sam licno cula slusajuci radio amatere koji su tokom bombardovanja bili izvrsni, skidam im kapu!).

Sve ovo nema nikakve veze sa sedativima, vec se svi moramo okrenuti zdravoj ishrani... kao i nekim dodacima ishrane (ali umereno).
poz
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

misli,sto nije u redu nije...to je za nas bila prica da je bacan osiromaseni,medjutim ko zna kakva je hemija tu bila aktivna,i koje su sve mesavine bacali..ne znam da li znate,ali bacane su i neke otrovnice,zmije,koje su takodje bile hibridne.t.j. nastale su u laboratoriji pa su onda bacali na srbe...i ne zelim da zalazim u politiku jer nemam pojma nista,mlad sam,neiskusan,ali dovoljno sam zreo da ja mogu da primetim kako se uvlace u g*zicu i samo ima nogice vire,mislim na politicare,i to onima koji su nas nekada bombardovali a sada tako postupaju...
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od peniko »

ali je tamo sluzio vojsku i sada ne moze da ima dece,ne zna sto,ali je to najverovatnije posledica tog uranijuma...
Mozda je covek samo impotentan kao i mnogo ljudi iz zemalja na koje nije bacan uranijum...
znate za onog coveka kada e drzao cev od,cini mi se osiromasenog uranijuma kraj kreveta,njemu se svidelo kako to lepo svetli pa je drzao i gledao to dok ne zaspi...mozda je i neki drugi elemenat bio u pitanju ali je to bas bizarno...
Coveku bi oci trebalo da budu sastavljene od fotografskih ploca da bi mogao da vidi alpha, beta ili gama zrake. To je verovatno bilo neko jedinjenje koje sadrzi fosfor.
to je za nas bila prica da je bacan osiromaseni,medjutim ko zna kakva je hemija tu bila aktivna,i koje su sve mesavine bacali..
Nikakvom "hemijom" koja se odvija u prirodi se osiromaseni uranijum ne moze pretvoriti u nesto sto je radioaktivno. To je fizicki proces koji zahteva mnogo energije, mnogo teske vode i mnogo naprednu tehnologiju.
ne znam da li znate,ali bacane su i neke otrovnice,zmije,koje su takodje bile hibridne.t.j. nastale su u laboratoriji pa su onda bacali na srbe...
U prevodu, '99ta je bila godina kada je bio vise zmija i vise munja nego obicno, pa je za to optuzen NATO...

U principu, osiromaseni uranijum na nekoj normalnoj distanci ne emituje radijaciju vecu od nebitne za ljudski organizam i sve ostalo nije tacno. Tacno je to da je on dosta opasan u nekim drugim oblicima poput onog koji se moze naci u hrani i vodi i mora se delovati na odvajanju i izolaciji kontaminiranih podrucja, kao i sprovoditi rigorozna kontrola namirnica i vode. Tj, ne bojim se uranijuma, ali definitivno ne bih jeo paradajz koji je rastao na polju koje je pre 10 godina bombardovano uranijumom. Malo je opasno siriti paranoju na taj nacin, zato sto uvek postoje ljudi koji ce otrcati u apoteku i prestati da piju vodu cim se spomene uranijum, ne znajuci nista o njemu. Mnogo veca opasnost dolazi od benzena iz rafinerija, polutanata iz azotara, vode koju pije 500000 ljudi na Novom Beogradu i Cukarici, a koja prolazi kroz azbestne cevi, azbestnih zgrada, teskih metala iz nasih fabrika u rekama koje unosimo svaki put kad jedemo ribu, termoelektrana koje ispustaju hiljade tona cadji dnevno, a oko njih zive ljudi. Na zalost, rezim 90ih godina je punio ljudima glave osiromasenim uranijumom, zmijama, loptastim munjama i lokatorima, kako bi skrenuo njihov pogled sa stvarnih ekoloskih problema, a to su nedostatak filtera na termoelektranama, kompletan grad Bor, azbestne cevi, Valjaonica Sevojno, Sartid, Azotara Pancevo, itd., koji su prosto bili preskupi za resavanje u drzavi koja je bankrotirala. To je cuveni princip poznat u nasem narodu kao "Drz'te lopova". Pune ti glavu zmijama koje su padale iz aviona, osiromasenim uranijumom i otrovnim bombama, a zapravo umires od cadji, benzena, olova, azbesta i sumpora koji izlaze iz nasih fabrika, elektrana ili cevovoda. Slobodno se moze zavrsiti rasprava na ovu temu i poceti npr. "Azbestne cevi i popucala plastika unutar njih koja sluzi da odvoji azbest od vode" ili "Zivot u azbestnim stanovima i karcinom medijastanuma ili pluca", ili "Uticaj benzena na ljudski organizam, aka. Zasto treba nositi gas masku u Pancevu i radijusu od 20km oko rafinerije". To su stvarni problemi...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

moguce je da ste u pravu,ali se ja sa tim nebi zezao,znam da nam taj rat nista dobro nije doneo i znam da su ljudi umirali pre,ali da ce tek da bude s*anja od svega toga...niko tacno osim amera ne zna sta je bacano,nase su oci mnogo zamaskirane i svasta se skriva...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Ovoga puta je 100% u pravu
LIMUN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 10:01 pm

Post od LIMUN »

kazu od novijih preparata da je zeolit protiv tih stetnih materija.ko ce ga znati...
Odgovori