Pre mesec dana mi se na nogama pojavio osip. Samo su odjednom buknule i izasle su male bubuljicice koje jako svrbe. Najvise ih ima na unutrasnjosti kolena i butina. Povremeno se smire i ostanu samo lisajevi (i krastice od cesanja) a onda ponovo buknu. Pocelo je kad sam namazala anticelulit kremu, posle par sati. Ne znam da li je ona uzrok, ali posle je vise nisam mazala, a osip i dalje stoji. Kad buknu ja ih namazem kremom protiv alergije ili popijem neki antialergetik i smire se delimicno.
Da li imate neki savet (osim posete lekaru) i da li alergijska reakcija moze da traje tako dugo ili to uopste nije alergijsaka reakcija?
Hvala!
Osip
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
nisi napisala kada si namazala prvi put anticelulit kremu i koliko dugo traje taj osip, najverovatnije je u pitanju alergijska reakcija ili chak i gljivichna.
Otidji dermatologu da se utvrdi sta je tachno u pitanju a ne da se mackash kortikosteroidima bez potrebe.
Otidji dermatologu da se utvrdi sta je tachno u pitanju a ne da se mackash kortikosteroidima bez potrebe.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Evo detaljnije: Tu kremu sam ja mazala proletos i nisam imala nikakvih problema. Pre mesec dana sam je ponovo namazala (jednom) i dobila osip. Onda se to malo smirilo i ja, posto nisam uopste bila sigurna da je od nje, a nisam ni sada, probam ponovo da je namazem prosli vikend i naravno stvar se pogorsa, pa sam zato prtpostavila da je od nje.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pa onda nemoj vishe mazati tu kremu, anticelulit gelovi su puni izuzetno iritirajucih supstanci, nije neobichno shto ti na to alergichna.
prestani da je koristish i nemoj se kljukati lekovima i kortikosteroidima, ko zna shta pijesh i mazesh od lekova.
ako ti je bash toliko stalo da se mackash anticelulit kremama i gelovima proveri pre upotrebe sastav kreme i uporedi sa sastavom te kreme koja ti izaziva takve reakcije.
prestani da je koristish i nemoj se kljukati lekovima i kortikosteroidima, ko zna shta pijesh i mazesh od lekova.
ako ti je bash toliko stalo da se mackash anticelulit kremama i gelovima proveri pre upotrebe sastav kreme i uporedi sa sastavom te kreme koja ti izaziva takve reakcije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.