Početkom jula ove godine mi se pojavila neka "tufnica" na listu noge, otprilike 1cm veličine. Posto sam mislila, da je ujed nekog insekta, namazala sam Hyper-gelom. Pocelo je abnormalno da svrbi i povecalo se na otprilike fi 2,5cm, bilo je pravilnog oblika, crveni perutavi krug.
Obratila sam se dermatologu i dala mi je ispiranje Bornom kiselinom i Obytin za mazanje. Alergija se prosirila i vise nisam imala 1 krug, nego 3!
Posle mi je ista Dr dala neke nove tablete i kremice protiv bakterija, posto se ispostavilo da nisu gljivice. Takođe sam nastavila pranje rana sa Acidi borici (koja mi pomaže pri zarastanju). Ponovo mi se sve razbuktalo, svrab nije prestajao i ponovo su se pojavile nove, manje ranice (fi1cm), iz kojih je počela da curi plazma (pretpostavljam, barem je te boje).
Promenila sam dermatologa, jer mi je računica ukupnih troškova pregleda, kontrola i hemije iznosila oko 15000 din, a rezultati nikakvi. Da ne pričam o trovanju organizma lekovima, čije dejstvo se NAGAĐA!!
Novi dermatolog je mislio, da se radi o nekoj vrsti herpesa, jer već duže vreme imam problema sa krajnicima. Dao mi je Klaritin, i dalje Acidi borici i neku kremicu, koju on sam pravi. Konačno, ranice su počele da se suše i ostajali su samo ožiljci. Problem, koji, evo, i do dan danas vučem, jeste što mi je pojavljuju nove, malecke "bubuljice" na tim ožiljcima, na istim mestima gde su rane bile, i nakon otprilike 2 dana se one razviju u iste takve rane. Svrab ne prestaje, niti curenje plazme.
Na kontroli, dermatolog mi je rekao, da nastavim sa Acidi borici i nakon toga tečni puder. Koristim ovo zadnjih 5 dana i rane se isušuju - srećom, ne pojavljuje se ništa novo. Ali ne želim da se radujem unapred, iz iskustva. Svrab još uvek ne prestaje na mestima, gde su se pojavile zadnje "bubuljice". Svrab se obično javlja noću, pa se desi da ustajem i 2-3 puta, da isperem Bornom kiselinom, nakon čega se malo smiri.
Takođe, juče sam vadila krv sa analizama: KKS, SE, ŠUK, WAALER-ROSE, AST-O, LIPIDNI STATUS i URIN. Svi rezultati su normalni, niti jedna vrednost nije povećana ili smanjena u odnosu na granice normale.
Da li neko može da mi kaže o čemu se tu radi, kakva je ovo alergija ili reakcija organizma...???
Više stvarno ne znam šta bi moglo da bude. Ne razumem, zašto mi ne uzmu uzorak ranice, pa da se to analizira, ili šta god, samo da prođe!!!
HVALA unapred!