Osecaj hladnoca na trbuhu i diskus

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
TRooperPN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2012 8:08 am

Osecaj hladnoca na trbuhu i diskus

Post od TRooperPN »

U leto 2010 sam imao nezgodan pad u kupatilu sa padom na ledjima. Zapravo, tako je krenulo, ali sam levom rukom amortizovao udar i ipak lupio guzom o pod. Ruku nisam slomio, ali lezija brahijalnog pleksusa i nisam imao snagu u njoj sve do ovog leta kada sam uspeo da uradim 2 zgiba, a ranije radio po 10-15 (2 godine pre povrede). Posle pada sam poceo da osecam neke cudne osecaje hladnoce oko bubrega. Doktorka mi pricala NIJE TO NISTA na moje zalbe. Fizijatar mi nije rekao da ne smem da opterecujem samo desnu ruku, pa sam sav moguci teret prebacio tamo (a bilo ga dosta u letnjoj sezoni). Osecaj hladnoce u jesen 2011 bio je nesnosan. Nocu me budio iako sam spavao pod debeo jorgan i jos cebe. Sav se preznojim i mokra voda, ali opet hladno. Doktorka opet rekla NIJE TO NISTA! U decembru sam poceo da osecam i bol u ledjima i kada sam otisao kod doktorke dobio sam odgovor MLAD SI TI DA IMAS PROBLEMA SA LEDJIMA. Medjutim odem kod jednog ortopeda bez uputa i on mi uz rengen diagnostikovao DISKUS na L5/S1. Bolovi traju vec skoro pola godine. U prolece bio u gostima u Rusiji i imao jake bolove. Bio sam prav kao drvo i nikako da se savijem, pa kada se umivao to je bilo i smesno i strasno. Otisao kod nekog privatnika koji se cudio kako kod nas doktori rade i na skeneru dobio diagnozu neka SMORLA (ne znam sta je to, a nisam naso prevod) NA NIVOU TH12 DO L3, NA NIVOU L5/S1 8.4mm, A NA TH12 3.2mm. Taj doktor mi dao neke vezbe bas za mene, ali kada sam rebao da radim vezbe za bocne misice, posle sam imao velike bolove i mogao sam samo da lezim jedno 1-2 dok se ne opuste ti bocni misici. I juce gledao neke klipove i ovaj kada video (Cervical Radiculopathy - DePuy Videos - YouTube) procitao da upravo taj TH12 inrevise taj deo gde sam imao hladnocu, pa me zanima da li je on i oslabio misice? Ako je tako, onda sav teret trupa i sve sto sam nosio u ruci je padao iskljucivo na ledjne i trbusne misice (one prednje), dok ovi bocni nisu radili punom snagom i onda se veliki deo tereta oslanjao na kicmu zbog cega je i doslo do tog L5/S1, a procitao sam puno o diskusu da se u torakalnom delu i sve do L3/L4 dobija mahom iz povrede. Pa mi treba potvrda rezumea...
Prilikom pada 2010 godine doslo je do povrede u predelu TH12 do L3 posto sam imao takav nagib da je to moglo lako da strada, a udar guzom bio je snazan kao i da sednes malo grublje na stolici. Kasnije misici bocni u trbuhu popustili i oslabili, zatim je sav teret padao samo na prednje trbusnjake i na ledja. Posto to nije bilo dovoljno, ostatak tereta je padao i na kicmeni stub zbog cega je posle 1.5 godine dosta degenerisan i izleteo je diskus. Koliko ova teorija ima smisla?
TRooperPN
Novi član
Novi član

Re: Osecaj hladnoca na trbuhu i diskus

Post od TRooperPN »

Vidim da je teskt procitan dosta puta, ali da niko ne odgovara. U svakom slucaju, treba ovim doktorima nanu naninu za lenjost po domovima zdravlja. Sada shvatam da primarna funkcija zdravstva je za doktore da oni imaju posao, a pacijenti su sekundarna... Nego kod nas je propao sistem, pa i ne mogu niti sta da dokazem niti koga da optuzim... A za takav los sistem u drzavi imam diskus herniju do kraja zivota posto se ona sama ne regenerise...
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Post od Maksimus_X »

Probajte da odete do neurologa, koji se bavi perifernim nervnim sistemom. Doktorka Sanja Pavlovic radi na Bezaniskoj kosi, ali i privatno u klinici Panacea. Ne reklamiram nikoga, ali ona je jedna od najboljih. Imate i profesora Apostolskog, ali on radi samo privatno i poprilicno je skup. Obavite neuroloski pregled, uradite EMNG, pa onda uradite magnetnu rezonancu kicme ako bude bilo potrebe... mislim da cete onda tek resiti u potpunosti sve vase dileme. Neurolog Vam moze prepisati terpiju za bolove, a fizijatar neke vezbice!
Pozdrav.
TRooperPN
Novi član
Novi član

Post od TRooperPN »

Posto vec imam diskus herniju na l5/s1 dosta sam citao o tome primoran zbog bolova. Tom prilikom sam nasao neki nacin lecenja nekakvim ozonom. Malo ima informacija o tome, ali da li mozda znate postoji li kakav doktor kod nas koji daje te inekcije, i da li ima negde vise informacija o tome? Trazim vec nekoliko dana, ali bez veceg uspeha. Hvala unapred
Maksimus_X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm

Post od Maksimus_X »

Koliko ja znam, kod diskus hernije usled pritiska na korenove zivaca dolazi do inflamatornog procesa koji stvara uzasne bolove. U akutnoj fazi, potrebno je mirovanje, terapija nekim miorelaksantima poput midokalma, i antinflamatornim lekovima kao sto su diklofenak, brufen i sl. U ekstremnim situacijama mislim da se daju i kortikosteroidne injekcije. U izuzetno teskim slucajevima potrebna je operacija! Mislim da se moze uraditi dosta fizikalnom terapijom - rastezanjem tog intervertebralnog prostora kako bi se smanjio pritisak na korenove nerava.
Dakle, nadjite dobrog fizijatra, ako ste celu ostalu dijagnostiku vec zavrsili, da Vam pokaze vezbe i da adekvatnu terapiju.
TRooperPN
Novi član
Novi član

Post od TRooperPN »

Sve sam to vec prosao, ali imaju neke inekcije sa nekim ozonskim gasom koje se daju direktno u diskus i samim time nekako leci. Ovde sam procitao dosta o tome, bas na ovom sajtu... http://www.doktor.rs/forum/ortopedija/d ... t8570.html
Odgovori