ORL - pedijatrija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 10, 2004 11:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ORL - pedijatrija
mom sinu je treci krajnik izazvao zacepljene usiju, pa ne cuje dobro. Terapija tri puta po 20 dana sa FLUOMUCIL i CHYMORAL FORTE. Posle toga operacija krajnika i ugradnja cevcica koje ce posle godinu dana same ispasti. Da li neko zna nesto o ovom lekovima, kako se podnose kod dece i nesto vise o ovim cevcicama koje se ugradju u usi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 3:13 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ORL - pedijatrija
Ćao zonela.
mom sinu je 14 mjeseci i preporučuju nam vađenje trećeg krajnika, jer već treći put od juna mjeseca ima upalu uha.
Koliki je bio tvoj dječak kada ste obavili operaciju?
Svjesna sam problema, ali bojim se da je suviše mali za operaciju.
O navedenim lijekovima ne znam ništa, a što se tiče cjevčice-ona služi za izlazak sekreta iz uha (kada je prisutan sekret u uhu sluh je slabiji, a sekret je pogodno tlo za razvoj bakterija). Cjevčice u najvećem broju slučajeva same ispadnu kako uho raste (6-12 mjeseci), a veličine su par mm. Vjerovatno si ti ovo i sama saznala do sada. Jel dječak sada dobro?
mom sinu je 14 mjeseci i preporučuju nam vađenje trećeg krajnika, jer već treći put od juna mjeseca ima upalu uha.
Koliki je bio tvoj dječak kada ste obavili operaciju?
Svjesna sam problema, ali bojim se da je suviše mali za operaciju.
O navedenim lijekovima ne znam ništa, a što se tiče cjevčice-ona služi za izlazak sekreta iz uha (kada je prisutan sekret u uhu sluh je slabiji, a sekret je pogodno tlo za razvoj bakterija). Cjevčice u najvećem broju slučajeva same ispadnu kako uho raste (6-12 mjeseci), a veličine su par mm. Vjerovatno si ti ovo i sama saznala do sada. Jel dječak sada dobro?
Re: ORL - pedijatrija
zakazana nam je ugradnja cevcica za sedam dana jer nam je vec dve nedelje timpanometrija pokazala tip B obostrano. devojcica mi ima 4,5 godine i sigurno tri godine imamo problem sa upalama. koliko traje sama intervencija, odstranjuje se i treci krajnik? i da li su ceste komplikacije...?
Re: ORL - pedijatrija
Fluimucil - za iskasljavanje
Chymoral forte - smanjuje otok i takodje moze pomoci kod iskasljavanja.
-Treci krajnik se moze ponovo vratiti, nadam se da to znate.
Chymoral forte - smanjuje otok i takodje moze pomoci kod iskasljavanja.
-Treci krajnik se moze ponovo vratiti, nadam se da to znate.