Operacija skolioze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Fafimafi_03
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 1:43 am

Operacija skolioze

Post od Fafimafi_03 »

Zdravo, htela bih da vas pitam koliko kosta operacija skolioze u Beogradu, i da li sam sa 23 godine previse stara za tu operaciju?

Hvala lepo,
Fafi.
Ko visoko leti, taj nisko pada, taj ko se ruga stigne ga tuga.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Cena operacije dosta zavisi od toga sta ce se ugradjivati radi ispravljanja kicme, a o tome odlucuje lekar koji Vas pregleda. Sa 23 godine se operacija moze uraditi, ali ce svakako biti komplikovanija nego da ste deset godina mladji.
Fafimafi_03
Novi član
Novi član

Post od Fafimafi_03 »

Hvala na odgovoru. Ali dali mozda mozes da das neki primer kolika je cena, posto ja zivim u U.S.A i nemam pojma kolike su tamo cene u Srbiji.

Hvala lepo.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na zalost, ne mogu da dam ni priblizan primer, jer u pitanju nema dovoljno detalja koji bi olaksavali makar i pribliznu procenu. To bi bilo kao da ja pitam koliko kosta auto u SAD, bez preciziranja marke, snage motora itd.
Procedura u Srbiji je da, ukoliko se pacijent ne leci o trosku zdravstvenog osiguranja, vec sam placa lecenje, hirurg napise specifikaciju koja se operacija planira, kakva se vrsta anestezije planira, koji se materijal planira za ugradjivanje, koliko se procenjuje da ce pacijent ostati u bolnici posle operacije... Potom se pacijent upucuje u finansijsku sluzbu bolnice gde mu se izda predracun okvirnih troskova pa taj novac treba da uplati pre prijema u bolnicu. Sa cenama stvarno nisam u toku.
Mislim da je najbolje resenje da na internetu nadjete sajtove nekih ortopedskih ustanova u Srbiji. Tamo obicno postoje linkovi ka raznim sluzbama pa cete naci i link ka finansijskoj sluzbi, pa je najbolje da pitate njih.
Fafimafi_03
Novi član
Novi član

Post od Fafimafi_03 »

Mora da postoji taj priblizan odgovor. Evo kad bih ja tebi davala odgovor kao sto si dao primer: "koliko bi kostao neki auto u USA?". Mogu da ti dam primer,ako kupujes novi da za $25-30 hiljada mozes da kupis nekih dobar auto pa cak i od neke mnogo poznate marke. Tako ako kupujes polovan od $8,000 pa nadalje naces neki donekle dobar auto. Tako moze i ti da das neki priblizan odgovor koliko bi kostala ta operacija....

Hvala lepo.
Odgovori