Pozdrav svima,
Imam 33 godine i sutra imam zakazanu operaciju preponskih kila, a na pitanje da li će mi ugraditi mrežicu, hirurg koji treba da me operiše mi je rekao da mi ne treba nikakva mrežica.
Raspitivao sam se kod ljudi koji su operisali bruh i svi do jednog preporučuju ugradnju mrežice, a neki navode da im se bruh ponovo pojavio nakon nekoliko godina kod operacija bez mrežice.
Kao razlog svog stava, doktor navodi da sam mlad, te da nema potrebe za mrežicom.
Operaciju radim u regionalnoj bolnici, a hirurg, kažu, nije loš kada se ima u vidu užasno stanje zdravstva i doktorskog kadra u regiji u kojoj živim.
Mene je zbunilo to što sam u mnogim tekstovima na netu, kao i mnogim forum diskusijama pročitao da je operacija sa mrežicom daleko efikansija, te da se ona klasična više i ne izvodi.
Šta da radim, u pitanju je zdravlje. Ne idem da menjam deo na autu, već "pod nož".
Nadam se da će mi neko hitno i stručno odgovoriti.
Operacija bruha, mrežica - da ili ne?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 25, 2012 3:25 pm
Re: Operacija bruha, mrežica - da ili ne?
Pozdrav,to sto vam je doktor rekao da ste premladi za mrezicu je cista glupost,kad se mrezica postavi,efikasnije se ojacava zid kanala,tako da su umanjene sanse za ponovnu pojavu kile,trazite mrezicu,ako je to ikako moguce .Zelim vas sve najbolje i brz oporavak 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 28, 2016 4:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Pre par dana radili su mi operaciju preponske kile, mrtodom sa mrežicom. Imam 37 godina. Za sada je sve u redu ali mene brine što sam na više mesta pročitao da mrežica može izavati atrofiju testisa, pa sam se sada jako zabrinuo da bi mi se to moglo dogoditi kasije. Ima li neko savet?
Nemoj da apstiniras, ako ne bas seks onda bar samozadovoljavanje, to su meni preporucili kad sam operisao bruh.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 28, 2016 4:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ovo važi za neposredno nakon operacije ili do kraja života?vasa napisao:Nemoj da apstiniras, ako ne bas seks onda bar samozadovoljavanje, to su meni preporucili kad sam operisao bruh.