Poz svima..
Pre neki dan sam uzeo da kuvam caj i slucajno prosuo serpu kljucale vode na nogu. Mazao sam neku saljicevu mast valjda.. na mesto opekotine, sad su tu izasli plikovi. Najverovatnije ce puci za neki dan posto se povecavaju treba mi savet sta trebam da radim u vezi toga.
Hvala na pomoci.
Slike moje noge:
PS:: NISAM ODGOVORAN ZA MENTALNE TRAUME KOJE SLIKA MOJIH NOGU MOZE IZAZVATI. TAKO DA OVO OTVARATE NA SPSTVENNU ODGOVNRNOST..
http://i.imgur.com/mH1mzyv.png
http://i.imgur.com/X93vZBC.png
Opekotina vrelom vodom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Opekotina vrelom vodom
Требао си стопало да држиш у масном киселом млеку или јогурту, али сада после пар дана не знам да ли може то да има ефекта. Јекодерм је добра маст за опекотине. Пошто си запустио опекотину можда би најпаметније било да одеш до лекара, на хитну, да ти превију...
Nemam trenutno zdravstvenu knjizicu. Sta je najgore sto bi moglo da se desi sa nogom ako ne odem kod lekara. Moj komsija je imao vecu opekotinu na cevanici pa si mu valjda sekli te plikove sa skalpelom, pa mi se bas i ne ide kod lekara. D:
Sinoc sam probusio plikove sterilnom iglom i iscedio ih, ali su se ponovo napunili.
Postoje li sanse da se ovo povuce bez odlaska kod lekara?
Sinoc sam probusio plikove sterilnom iglom i iscedio ih, ali su se ponovo napunili.
Postoje li sanse da se ovo povuce bez odlaska kod lekara?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Опекотине су врло гадне ако су дубље, што делује да је код тебе случај. Шта је најгоре што може да се деси? Нека жешћа инфекција, гангрена...
Знам да су неки мазали Јомелоп за опекотине али тешко га је размазати по рани јер је густ па је болно. И мора да се води рачуна о хигијени. Треба да се користе и специјалне газе за покривање ране. Не могу ти пуно помоћи јер нисам имао таквих опекотина, хвала Богу.
Знам да су неки мазали Јомелоп за опекотине али тешко га је размазати по рани јер је густ па је болно. И мора да се води рачуна о хигијени. Треба да се користе и специјалне газе за покривање ране. Не могу ти пуно помоћи јер нисам имао таквих опекотина, хвала Богу.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ево шта сам успео да сазнам. За прекривање ране треба да користиш вазелинске газе које се много мање лепе за рану. За сечење газе треба да користиш стерилисане маказе а најсигурније их је стерилисати пламеном (пластичне маказе не треба да се користе). За испирање ране треба да користиш физиолошки раствор и да га сипаш користећи шприц јер је стерилност важна. За мазање ране можеш да користиш "Мел-оп Г" (нови назив).
Planiram da ipak odem sutra do hitne da mi pogledaju to.
Da ne znas mozda sta konkretno trebaju da mi rade sa nogom kad budem otiso u hitnu..
da mi ne odsecu prst ili tako nesto? xD
Koliko sam ja razumeo mog komsiju oni su mu sekli kozu do koske zbog opekotine, jel ti stvarno tako ili..
Da ne znas mozda sta konkretno trebaju da mi rade sa nogom kad budem otiso u hitnu..
da mi ne odsecu prst ili tako nesto? xD
Koliko sam ja razumeo mog komsiju oni su mu sekli kozu do koske zbog opekotine, jel ti stvarno tako ili..
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Има разних будала које се баве медицином, да не набрајам, тако да је све могуће.
Свакако немој да даш да ти раде неку глупост. Особа са којом сам данас разговарао имала је случај тешке опекотине код једне баке. Опекотине су биле тако тешке да се месо са стопала одвајало. Наравно оставила је то где јесте и само је превијала и мазала Јомелопом, уз строге хигијенске услове. Тек после две седмице ткиво је почело приметно да се опоравља, а после месец дана је практично зарасло.
Дакле, нема сечења прстију нити скидања меса. Таман посла.
Свакако немој да даш да ти раде неку глупост. Особа са којом сам данас разговарао имала је случај тешке опекотине код једне баке. Опекотине су биле тако тешке да се месо са стопала одвајало. Наравно оставила је то где јесте и само је превијала и мазала Јомелопом, уз строге хигијенске услове. Тек после две седмице ткиво је почело приметно да се опоравља, а после месец дана је практично зарасло.
Дакле, нема сечења прстију нити скидања меса. Таман посла.