Opadanje kose, zanima me vaše mišljenje !

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Johnny994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2012 12:41 am

Post od Johnny994 »

Pozdrav! Imam 18 godina i kosa je počela da mi opada pre otprilike 4,5 godina. Međutim, meni izgleda kao da se ona nije proredila, a nemam ni zaliske. Primetio sam da mi sad, pred kraj leta i početak jeseni najviše opada. Dešava se da mi ponekad opadne možda i do 50 vlasi dnevno, i to uglavnom dok perem kosu, ili dok prolazim češljem ili rukom kroz kosu. Čitao sam na raznim sajtovima da je normalno da dnevno opadne oko 100 vlasi, da li je to tačno ? Koristim gel za kosu dosta dugo, da li je možda on uzrok opadanja ? Pročitao sam negde da gel ne izaziva opadanje kose. Šta mi se dešava, hoću li izgubiti kosu ? Aj molim vas, odgovorite mi.
Sandra'92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2012 12:25 pm

Post od Sandra'92 »

Cao, imam 20 godina i kosa mi jako opada.Jako se brzo masti i jako puca. Svaki put kad se osisam kao da mi uopste ne raste tj. bilo koliko da poraste samo mi puca. Na vasem sajtu pise da osobe sa plavom kosom bi trebali da imaju guscu kosu a meni je bas suprotno.Veoma mi je tanka i retka.
Molim vas odgovorite mi da znam kako da postupim u buducem.
Unapred vam hvala.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Opadanje kose, zanima me vaše mišljenje !

Post od vasa »

Mladi ste i ja bih vam preporucio pregled kod lekara da ustanovi dal je u pitanju eventualno neko oboljenje al ako je prirodna celavost nista se tu ne moze..samo opusteno,to ne smatrajte nikakvom manom i nedostatkom,NEKA JE SVE OSTALO OK-daj boze
mala_1900
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2012 2:07 pm

Re: Opadanje kose, zanima me vaše mišljenje !

Post od mala_1900 »

Mnoge žene potroše cijelo bogatstvo na proizvode i tretmane kako bi spriječile opadanje kose, no ne znaju da sve što im treba za obnovu vlasišta je ricinusovo ulje. Ono se inače ponajprije smatra laksativom ili uljem za kožu. Dobiva se od grahorica biljke ricinus, žute je boje i ima blagi miris. Ulje ricinusa se također, koristi za liječenje različitih upala i infekcija, za ublažavanje bolova i grčenjima u mišićima.

Ono što je važno za ricinusovo ulje što se tiče vlasišta je da ima jako protugljivično i anti-bacilno djelovanje, zahvaljujući kiselinama koje se nalaze u ulju. Ricinusovo ulje, također, pomaže u održavanju vlažnosti vlasišta što pak pomaže u sprečavanju folikula kose u prebrzom odumiranju, te sprečava lomljenje kose.

Vjerujemo da većini nije poznata činjenica da redovitim korištenjem ricinusovog ulja možete potaknuti rast kose, pa čak i kod muškaraca koji pojačano gube kosu. Isto vrijedi i za prorjeđivanje kose kod žena i muškaraca. Ulje od ricinusa sigurno će vam pomoći u rješavanju problema s prhutima, ali i ako želite postići efekt sjajne kose s volumenom.

Ono što je važno da ulje koristite redovito. Prije nego što ga umasirate na vlasište i ostatak kose, ugrijte kosu vlasište sa sušilom za kosu, a nakon što ste nanesli ulje, omotajte kosu s pamučnom maramom ili ručnikom, te ga ostavite da djeluje nekoliko sati. Ponavljajte postupak jednom tjedno najmanje dva mjeseca, kada biste trebali primijetiti prve rezultate.

Takodjer i pantenol rastvor je jako dobar. Maze se vatom na vlasiste, mada se moze i presuti u bocicu s rasprsivacem i koristiti za cijelu kosu, jer je u pitanju cist pantenol. U indikacijama izmedju ostalog pise da se koristi i za:
- poremecaj rastenja kose: usporeno rastenje, krta i tanka vlas
- ostecenja kose izazvana kozmetickim sredstvima ili kozmetickim tretmanima: bojenjem, trajnom ondulacijom, susenjem i modeliranjem toplim vazduhom.

.... A i od drugih sam cula da zaista kosa brze raste, u sta sam se i licno uvjerila.

SRETNO!
Odgovori