Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Upomoc! Imam 25 godina i imam problem sa opadanjem kose. Ranije sam imala jako gustu kosu i rep bukvalno nisam mogla da obuhvatim rukom a sad moja kosa izgleda zalosno. Pocelo je pre oko godinu dana (a mozda i dve). Imala sam jako dugu kosu pa sam samo mislila da mi je izgubila volumen jer je bila vec "stara". Medjutim posle skracivanja kose na duzinu po ramena shvatila sam da mi se bukvalno providi cela povrsina glave kroz kosu.
Sad sam postala zaista ocajna. Sta ako izgubim svu kosu?! Nikad nisam bila bolesljiva ali sam imala problema sa izostancima ciklusa a i pre 7-8 godina su mi dijagnostikovali hormonski poremecaj. Mada ne razumem zasto je tek sad doslo do te pojave, do opadanja kose ako je do toga?! I ne koristim nikakva agresivna sredstva koja bi mogla da ostete kosu i eventualno prouzrokuju njeno opadanje. Nisam na dijetama, nisam trudna, ne bavim se stresnim poslom, nemam genetske predispozicije za slabu kosu... STA MI JE?! :'(
Da li neko ima slican problem i da li mozda zna kako se resava?
Unapred hvala.
Probaj da koristis Pantenol rastvor on dosta pomaze. Ja nisam imala hormonski poremecaj pa ne znam da li ce ti pomoci, meni je opadala od stresa. Za hormonski poremecaj obrati se lekaru da regulises cikluse i da vidis jer imas jos neki problem.
Hm, probala sam i to i Fitoval tablete i Nutrival, cak i Revitabion... probala sam i ricinusovo ulje da stavljam na kosu (negde sam procitala da "hrani" kosu). Medjutim sve je bilo bez efekta... Ocajna sam, ne mogu sebe u ogledalu da pogledam. Ah, moja kosa... :'(
Imam zakazano za 28.04 kod ginekologa. Trazicu da mi da uput za hormonsku analizu, jer nekako najvise sumnjam da su hormoni krivi za moje stanje.
Hvala u svakom slucaju.