omeprazol

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

omeprazol

Post od annamaria »

Molila bih nekog dr da mi odgovori imam GERD i gastritis i terapija mi je omeprazol vec 8 mjeseci kad pitam dr kad da prestanem on kaze ne jos da slobodno pijem Molila bih vas da mi odgovorite da li je opasno ovoliko dugo piti taj lijek i koje su njegove posljedice
Probala sam sama da ga ne pijem ali poslije par dana opet isti problem kiseline vracanje hrane u usta bolovi pecenje po stomaku i jos toga
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Naravno da je opasno nekopntrolisano uzimati omeprazol, piatjte doktora da li tako leci i svoje ukucane i rodbinu???? GERD se leci antacidima, Gelusil-Lac-om, Lesux-om, gastrokineticima kao sto je Cisap i higijensko-dijetetskim rezimom, nije cilj da se jednostavno umrtvi zeludac i da vise nikada ne luci kiselinu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
annamaria
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 27, 2005 6:03 pm

Post od annamaria »

Hvala vam na odgovoru Vjerujte kad sam pocela piti lijek bas sam ga to pitala i on mi je odgovorio da njegov sin od 30 godina takodje dr nigdje ne ide bez omeprazola i da je to danas bolest modernog vijeka
Otici cu dr opet sljedece sedmice pa cu ga pitati Sta mi vi predlazete i koliko je opasno da li sam vec napravila kakvu stetu sa drugim organima sad cu i o tome da mislim hvala vam puno
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

To sto je neko lekar, ne znaci i da je dobar lekar. Kao u svakom zanatu... Verovatno niste napravili nikakvu stetu, najgore bi bilo nastaviti sa omeprazolom nekontrolisano jos nekoliko meseci, jer mozete izazvati ahlorhidriju, prestanak lucenja kiseline, pa cete pored GERD-a imati uskoro i cir na zelucu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori