Molila bih nekog dr da mi odgovori imam GERD i gastritis i terapija mi je omeprazol vec 8 mjeseci kad pitam dr kad da prestanem on kaze ne jos da slobodno pijem Molila bih vas da mi odgovorite da li je opasno ovoliko dugo piti taj lijek i koje su njegove posljedice
Probala sam sama da ga ne pijem ali poslije par dana opet isti problem kiseline vracanje hrane u usta bolovi pecenje po stomaku i jos toga
omeprazol
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Naravno da je opasno nekopntrolisano uzimati omeprazol, piatjte doktora da li tako leci i svoje ukucane i rodbinu???? GERD se leci antacidima, Gelusil-Lac-om, Lesux-om, gastrokineticima kao sto je Cisap i higijensko-dijetetskim rezimom, nije cilj da se jednostavno umrtvi zeludac i da vise nikada ne luci kiselinu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala vam na odgovoru Vjerujte kad sam pocela piti lijek bas sam ga to pitala i on mi je odgovorio da njegov sin od 30 godina takodje dr nigdje ne ide bez omeprazola i da je to danas bolest modernog vijeka
Otici cu dr opet sljedece sedmice pa cu ga pitati Sta mi vi predlazete i koliko je opasno da li sam vec napravila kakvu stetu sa drugim organima sad cu i o tome da mislim hvala vam puno
Otici cu dr opet sljedece sedmice pa cu ga pitati Sta mi vi predlazete i koliko je opasno da li sam vec napravila kakvu stetu sa drugim organima sad cu i o tome da mislim hvala vam puno
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
To sto je neko lekar, ne znaci i da je dobar lekar. Kao u svakom zanatu... Verovatno niste napravili nikakvu stetu, najgore bi bilo nastaviti sa omeprazolom nekontrolisano jos nekoliko meseci, jer mozete izazvati ahlorhidriju, prestanak lucenja kiseline, pa cete pored GERD-a imati uskoro i cir na zelucu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine