Okrnjen Zub - Moguca popravka?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
unknownnickname
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2018 5:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Okrnjen Zub - Moguca popravka?

Post od unknownnickname »

Pozdrav svima, imam neko pitanje u vezi okrnjenog/polomljenog zuba.

Pre mozda godinu dana mi se zub malo okrnjao, tj. "spic" mu je otisao, mozda nekih pola cm ako i toliko, i ja nisam to ni skontao, tek nedavno. E sad, da pitam ovde da ne ispadnem debil pred zubarom, da li to moze da se "vrati". Osim da mi moraju vaditi zub i stavljati lazni. Isao bih kod drzavnog posto za privatnog stvarno nemam pare, pa ako je neko imao iskustva, bilo bi sjajno :P

Isto jos jedno pitanjce. Trojka sa leve strane mi iskace malo, mozda nekoliko milimetara, uglavnom zeleo bih protezu, e sad ne znam da li bih trebao fiksnu (i da li to drzavni zubar daje) a za mobilnu znam da je dz. To sam trebao jos 2012 da uzmem, ali su ti zubari bili veoma ljubazni pa su me vodali u drugi grad da idem po nju (sto na kraju nisam uradio). Nebitno sad to, samo me zanima da li je moguce kod drzavnog dobiti proteznu (fiksnu) i da li se placa?

Stavio sam ovo vec u /stomatologiju, ali znam da mi nece niko u skorije vreme odgovoriti.
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Re: Okrnjen Zub - Moguca popravka?

Post od Nambr1 »

moze se sediti obicnom nadogradnjom ili sa kocicem ... mislim da se i kod drzavnog placa ....
unknownnickname
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2018 5:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od unknownnickname »

Nambr1 napisao:moze se sediti obicnom nadogradnjom ili sa kocicem ... mislim da se i kod drzavnog placa ....
E to me zanima, samo da li ce drzavni zubar hteti to da odradi?mozda bih i otisao kod privatnog u vezi te stvari, i jos nekih sitnica
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

da
Odgovori