OKP i problemi
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 01, 2015 7:20 pm
OKP i problemi
Postovani
Bolujem od Opsesivnog kompulzivnog poremecaja,lecim se od 2006 a simpotomi su poceli od 2004 ubrzano od 2006,isao sam na terapije kod dva psihijatra i poceo sam da pijem seroxat od 2010,stanje mi se pogorsalo od 18 Decembra 2014 pa sam morao da posetim Palmoticevu sada pored seroxata pijem rivotril,zolprix.Mene zanima sledece da li postoji sansa da se izvrsi operacija na Caudate nucleus kako bi se OKP uklonio ili da pak postoji sansa da se jedan deo moje memorije izbrise kako sa OKP nebi imao vise problema,molim vas odgovorite mi.
Aleksandar
Bolujem od Opsesivnog kompulzivnog poremecaja,lecim se od 2006 a simpotomi su poceli od 2004 ubrzano od 2006,isao sam na terapije kod dva psihijatra i poceo sam da pijem seroxat od 2010,stanje mi se pogorsalo od 18 Decembra 2014 pa sam morao da posetim Palmoticevu sada pored seroxata pijem rivotril,zolprix.Mene zanima sledece da li postoji sansa da se izvrsi operacija na Caudate nucleus kako bi se OKP uklonio ili da pak postoji sansa da se jedan deo moje memorije izbrise kako sa OKP nebi imao vise problema,molim vas odgovorite mi.
Aleksandar
Re: OKP i problemi
Postoji manja šansa da se operacijom mozga otklone neki psihički poremećaji, između ostalih i tvoj, ali je ishod uspešnosti takvog zahvata prilično neizvestan, može doći do komplikacija zbog kojih bi ti život posle operacije bio još gori nego ranije, takve operacije se kod nas ne izvode (morao bi da odeš i živiš jedno vreme u blizini bolnice gde si operisan, da bi se moglo brzo intervenisati u slučaju komplikacije), takve operacije su još uvek eksperimentalne, veoma su skupe i ni jedan psihijatar ti je ne bi, za sada, preporučio. Sve što ti preostaje je psihoterapija i selektivni antidepresivi, kao što je taj koji uzimaš, paroksetin, kao i neki antipsihotici.
Možda da ti doktor promeni antidepresiv, ima ih još nekoliko koji su dobri za OCD (fluvoksamin, venlafaksin i još neki).
Samo, da ti kažem, malo ćeš postići informišući se na Internetu o svojoj bolesti. Bolje ti je da nađeš stvarno dobrog doktora koji ima mnogo iskustva sa OCD-om i da mu veruješ da će učiniti sve najbolje što je u tvom interesu.
Nadam se da će ti se stanje poboljšati i da ćeš i sa svojim poremećajem biti funckionalna i uspešna osoba.
Pozdrav!
P.S.
Ovo o brisanju memorije neću ni komentarisati, to je za sci-fi.
Samo, da ti kažem, malo ćeš postići informišući se na Internetu o svojoj bolesti. Bolje ti je da nađeš stvarno dobrog doktora koji ima mnogo iskustva sa OCD-om i da mu veruješ da će učiniti sve najbolje što je u tvom interesu.
Nadam se da će ti se stanje poboljšati i da ćeš i sa svojim poremećajem biti funckionalna i uspešna osoba.
Pozdrav!
P.S.
Ovo o brisanju memorije neću ni komentarisati, to je za sci-fi.
Hvala najlepse na odgovoru,ali samo jos ovo da pitam jer postoji varijanta transplantacija mozga i koliko je to opasno i koliko kosta? 

Transplantacija ljudskog mozga? Samo u SF knjigama (Doktor Lern, na primer
) i filmovima.
A i kako bi to tebi koristilo? Novi mozak nova ličnost, nova osoba. Da ti je telo skroz propalo, pa da tražiš novo telo, imalo bi smisla. Ali, tvoj mozak u novom telu imao bi takođe OKP...
Rekoh ti, za sada samo selektivni antidepresivi i poneki antipsihotik. I psihoterapija. Eto na čemu si.

A i kako bi to tebi koristilo? Novi mozak nova ličnost, nova osoba. Da ti je telo skroz propalo, pa da tražiš novo telo, imalo bi smisla. Ali, tvoj mozak u novom telu imao bi takođe OKP...
Rekoh ti, za sada samo selektivni antidepresivi i poneki antipsihotik. I psihoterapija. Eto na čemu si.
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Batmanjeheroj, можеш ли да напишеш неке од проблема које имаш због твог поремећаја? Како се манифестује код тебе?
-
- Novi član
Prvo da kazem da sam odusevljen brzim odgovorima koje dobijam ovde,i tolerancijom lljudi HVALA
najlepse,sto se tice problema ukratko jer je duga prica.Problem je nastao od 2005 tad nisam znao ni sta je 2006 se stanje pogorsalo i manifestovalo se preteranim krscenjem i pljuvanjem hrane,krstio sam se po 100 puta na dan ako bi mi prosla neka slika kroz glavu odvratna ili bolesna,i tako sve u krug 2007 otisao sam u vojsku pa su problemi bili malo manji i 2008 bilo mi je je 1% prisila,a onda paklena 2009 pa 2014 itd,ne mogu da idem mnogo u detalje jer mi je traumaticno.Ono sto me sada zanima je da li prilikom primanja u ISZMZ kad vas smeste tamo u Palmoticevoj,da li se vrse detaljni pregledi i kakvi su to pregledi?to mi je sad bitno da znam.
Samo da se zna 1986 sam godiste.

Samo da se zna 1986 sam godiste.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Одвратне слике у глави једноставно игнориши или их истерај из главе. Било би добро да напишеш бар неке конкретне проблеме иако ти је трауматично. Нико те не познаје на форуму па нема разлога да се стидиш.
-
- Novi član
Ljudi
Da li neko zna koji lek treba da uzmem da bi mi povecao koncentraciju i da mogu da se usresredim na druge stvrai poput ucenja,citanja,vezbanja.Recite mi i koji od njih sme da se mesa sa Seroxatom,Rivotrilom i Zolprixom.Znaci u fazonu da budem maksimalno koncentrisan.
Da li neko zna koji lek treba da uzmem da bi mi povecao koncentraciju i da mogu da se usresredim na druge stvrai poput ucenja,citanja,vezbanja.Recite mi i koji od njih sme da se mesa sa Seroxatom,Rivotrilom i Zolprixom.Znaci u fazonu da budem maksimalno koncentrisan.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Нема тога што би ти желео. Загреј столицу.
-
- Novi član
IU
E ovako da budem precizan bez uvrede ocu da mi strucno lice objasni,pijem Rivotril sa Seroxatom vec 20 dana i stalno mi se spava i imam osecaj umora i bezvolje i malaksalosti.Doktor mi je smanjio dozu Rivotrila na 1/4 ujutro sa Seroxatom i u podne 1/4 isto.A uvece pola 1/2 Rivotrila sa celim Zolprixom,e sad sta ja hocu da znam? kada ce ti simptomi ili ti nezeljena dejstva prestatiti,jer me iritira ne mogu da radim,da citam,da ucim,da treniram jer zna neko koliko traju ta nezeljena dejstva posto sam citao da je to prolazno,jer moze neko da pomogne?
-
- Novi član
Re: IU
Batmanjeheroj napisao:E ovako da budem precizan bez uvrede ocu da mi strucno lice objasni,pijem Rivotril poznatiji kao klonazepam sa Seroxatom vec 20 dana i stalno mi se spava i imam osecaj umora i bezvolje i malaksalosti.Doktor mi je smanjio dozu Rivotrila na 1/4 ujutro sa Seroxatom i u podne 1/4 isto.A uvece pola 1/2 Rivotrila sa celim Zolprixom,e sad sta ja hocu da znam? kada ce ti simptomi ili ti nezeljena dejstva prestatiti,jer me iritira ne mogu da radim,da citam,da ucim,da treniram jer zna neko koliko traju ta nezeljena dejstva posto sam citao da je to prolazno,jer moze neko da pomogne?
jer ja moram da nastavim da treniram i da nadjem posao a stalno imam problem da mi se spava ili sam umoran i iznuren.
Molim vas pomozite.
-
- Novi član
aaaca napisao:Нема тога што би ти желео. Загреј столицу.
Nisi me ti dobro razumeo nema to nikakvo veze sa ucenjem ali ne nije bitno,ja nisam student.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Спомињао си концентрацију, учење, читање.
-
- Novi član
jesam spominjao ali nisam mislio u tom smislu
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Него у ком смислу си мислио?