oko gripa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
united
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 15, 2009 4:13 pm

oko gripa

Post od united »

Zdravo.zanima me sledece ako neko mozda zna odgovor.Pre 3 dana me je bolelo grlo i poceo sam da uzimam klindamicin i dalje ga pijem i grlo me ne boli ali sam vec ta 3 dana malaksao merim temperaturu ali svaki put 36 sa 9.E da malo me boli i glava...Da li mislite da cekam da dobijem temperaturu ili jedostavno da cekam da prodje?Ili da se javim lekaru.Nisam koliko znam imao kontakt sa zarazenim osobama a proteklih 4 dana skoro da nisam izlazio iz kuce.
united
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 15, 2009 4:13 pm

Re: oko gripa

Post od united »

e samo da pitam i ovo.Vidim da obolele od H1N1 u vecini pustaju kuci pa me zanima kako se leci kuci bez lekova..sve da pokuisam a ako dobijem temperaturu idem do doce.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Nadam se da klindamicin niste uzeli na svoju ruku vec da vam ga je lekar prepisao (ako niste znali kod virusa antibiotici ne pomazu, a ako ih pijete neotrebno postajete na njih rezistentni, pa kada vam bude stvarno trebalo nece funkcionisati).
Inace simptomi koji navodite su simptomi vecine virusa i drugih bolesti, temperaturu nemate prema tome mislim da razloga za brigu (o novom gripu) nema.
Ja kad imam takvu nedoumicu pozovem lekara (hitnu pomoc ili ko to vec tu radi, secam se da je to moja majka radila u BGD kada smo bili deca) i pitam. Mnogo bolje nego da cekate u prepunim cekaonicama kod lekara.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

pa, ovde (Srbija) govore da se kod blagih oblika (bilo kog virusa) gde nema gusenja ili temperature preko 38* miruje i piju cajevi i sve kao kod bilo kog virusa gripe - bar sam ja tako shvatila preporuke.
znaci, da se odlezi sasvim.
Odgovori