Ogromne tegobe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
cleaner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2004 10:06 pm

Ogromne tegobe

Post od cleaner »

Cao svima,nadam se da ce mi konacno neko pomoci.Naime,moji problemi su poceli pre devet meseci kada mi je ustanovljen visok krvni pritisak.Od tada pijem Presololl.U medjuvremenu su povremeno pocelli da se pojavljuju sledeci simptomi: skoro konstantno zujanje u usima,kratak dah,osecaj nedostatka kiseonika,najpre otezane noge a zatim ruke,da bi na kraju sve preslo u veoma neprijatan osecaj tezine celog tela kao da je gravitacija jaca pet,sest puta.Imam ceste vrtoglavice i zamagljen vid.Jako sam malaksao i konstantno umoran.Uradio sam sva kardioloska ispitivanja,holter,i jedan i drugi,ultrazvuk srca,ultrazvuk krvnih sudova ruku i nogu,ultrazvuk krvnih sudova vrata i glave,i sve je bilo u granicama normale.Posumnjao sam da sa plucima nesto nije u redu zbog otezanog disanja,pa sam izvrsio pulmoloska ispitivanja.Prvo ispitivanje kolicine kiseonika u tkivu bilo je 98%,sto je karakteristicno za sportiste,ispirometriju koja je bila uredna.Cak sam isao i na proveru na Amsat gde su mi rekli da sam apsolutno zdrav.Ali ja se i dalje ne osecam dobro i i dalje imam iste tegobe.Toliko da jedva mogu da hodam.Cesto osecam i trnjenje u rukama i nogama.Inace krvna slika je ok,osim blago povecanog holesterola 6,5 i triglicerida 2,7.Mislio sam da sam malokrvan ali gvozdje je 27 od mogucih 29.Sve ovo me ometa u normalnom zivotu i bio bih jako zahvalan ako bi mi neko pomogao.
poljupcic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 16, 2004 11:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Presolol moze da izazove umor

Post od poljupcic »

Ako uzimas Presolol-da li ga uzimas pravilno?!To je jako bitna stvar u terapiji beta-blokatorima.Da li ti Presolol odgovara sto se tice vrednosti pritiska-mislim-da ga ne snizava premnogo?Proveri.Konsultuj se sa svojim lekarom(internistom ili onim koji ti je uveo Presolol u terapiju)
S druge strane-nezeljeni efekti Presolola se obicno javljaju u pocetku lecenja-gastrointestinalni poremecaji, umor i poremecen san. Vrlo retko alergijske reakcije na kozi i hladnoca ruku i nogu.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

A jesu li ti u svim tim analizama proveravali secer u krvi? :-?
drSandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 19, 2004 10:54 am

Post od drSandra »

Obavezno proverite glikemiju,posetite ocnog lekara i javite se na kontrolu zbog uzimanja Presolola koji moze da daje takve nuspojave koje Vi imate.
cleaner
Novi član
Novi član

za dr sandru

Post od cleaner »

hvala na odgovoru... secer mi je skoro na granici ali je nije presao...to je rezultat poslednjeg vadjenja krvi... ranije je bio mnogo nizi...
cleaner
Novi član
Novi član

magnezijum

Post od cleaner »

da li je moguce da mi fali magnezijum u organizmu posto sam po preporuci lekara dugo drzao dijetu... od januara pa do sada... inace za 7 meseci smrsao sam 24 kg...unapred hvala na odgovorima
johny99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:39 pm

Post od johny99 »

Zdravo Cleaneru
Imam potpuno iste tegobe koje su se javile u isto vreme kada i tebi! Zbog istog razloga! I radio sam sve isto kao i ti (ukljucujuci Presolol)!Kakve li podudarnosti!!!!

Moram ti reci da sam vise odustao od obilaska lekara a tebi bih savetovao da posetis samo neuropsihijatra jer ja sam ubedjen da je sve ovo sto nam se desava samo ogromna anksioznost (jesi li jako uplasen?) te da se nalazimo u panicno-anksiozo-depresivnom stanju!
Cujemo se!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ti uopste nisi rekao da li ti je presololom regulisan pritisak?
Jer to sto ga pijes, ne znaci i da ti je pritisak OK, tj moras pritisak i kontrolisati!
Ako ti nije OK, onda se dodaju drugi lekovi.
Pozdrav
danka
Lorena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2005 12:19 pm

Nezeljeni efekti kombinovanja lekova...

Post od Lorena »

Samo jedno malo upozorenje za one koji piju Presolol. Nikako ga nemojte uzimati uz lek Karbomazepan iako vam dotor prepise ili preporuci to. Takva kombinacija moze izazvati komatozno stanje.
Lekari opste prakse su retko upoznati sa ovim kontra efektom kombinacije ova dva leka koja se cesto prepisuju radi regulisanja krvnog pritiska.
Odgovori