OGROMAN PROBLEM!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
NesaLB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 09, 2014 3:08 pm

OGROMAN PROBLEM!

Post od NesaLB »

Postovani, imam 17 godina i, iskreno receno, ne mogu da verujem da u opste imam nekakav zdravstveni problem..
Dakle, pre nekih deset meseci mi se pojavila krv u stolici (svetle boje) sto me je uplasilo jako, ali kada sam primetio da se to vise nije pojavljivalo, strah je prestao.. Onda negde u maju tj. u drugoj polovini meseca meni se opet pojavljuje krv (svetle boje) u stolici koja me je "njakala" celo leto. Tata mi je rekao da je to zbog toga sto imam tvrdju stolicu i sto jedem puno slatkisa. Bolove nisam imao. Kada sam otisao na upis, sve profesorke koje su me videle bile su u fazonu: "Nenade, zasto si tako omrsao?" Mene je to malo uplasilo, ali opet tata mi kaze da je to zbog toga sto nisam puno jeo tokom leta i sto sam cak i propustao neke obroke. Ja odlucim da ga poslusam, a ,iskreno, nisam ni smeo otici lekaru (ne zbog toga sto ga se "bojim", vec zato sto nisam smeo da cujem sta je u pitanju). Inace, krv u stolici mi se nije pojavljivala od kada poceh da idem u toalet skoro svaki dan, ali opet nikad me nije teralo u WC, vec kad osetim da je stolica blizu analnog otvora ja odem pa "guram". I tako je to bilo neko vreme dok ne primetih da mi je leva strana stomaka malo uvecana, kao da nesto ima tu. Takodje, primetio sam da kada se "ispraznim" onda mi je stomak u redu, ali kada se najedem ta leva strana je prosto veca. I ,takodje, zaboravih da kazem da mi se nekad pojavljivala kao neka gnoj, sluz, ne znam ni ja sta je.. E sad, pitanje je KOJI PROBLEM IMAM? Sta mi vi preporucujete? :) Recite slobodno sta mislite da je, jer ja otprilike znam da nije u pitanju nista bezazleno..
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: OGROMAN PROBLEM!

Post od Dejanbg »

Može biti neka od inflamatornih bolesti creva...
Moraš kod doktora pa polako na pretrage, može biti i da nije nešto strašno al nemoj se zezati i verovati u priče o slatkišima i nejelu nego na preglede.
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 22, 2013 6:00 am

Post od cikala »

neso,lepo si napisao temu..`ogroman problem`
pusti tatu,nego brzo-pravac kod dr-a!!
dace ti verovatno uput za laboratoriju,i obavices par potrebnih snimanja,koji ne bole...mozda je samo neki od njih nelagodan,ali je vazno da nista ne boli.
NesaLB
Novi član
Novi član

Post od NesaLB »

Ako Vam nije problem napisite mi te bolesti koje mogu biti u pitanju, ali NAJISKRENIJE.. Inace, osecam se super, nemam bolove, apetit mi je super.. Umalo da zaboravim, napipao sam neku "lopticu" na levoj preponi poput neke zlezde. Ne boli me nimalo.. Stolice ima u ok velicini, malo je tvrdja tj. teze izlazi.. Nemam pojma sta bi moglo biti..
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član

Post od cikala »

nema iskrenog odgovora :lol:

bez sale dete,uozbilji se i idi kod svog lekara :evil:
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Najiskrenije možemo zaista samo da lupamo ali jeste činjenica da može biti i nešto ozbiljnije.

Generalno kad su creva u pitanju simptomi su jako slični za mnogo problema, tako da na osnovu toga je svaka priča stvarno besmislena.
NesaLB
Novi član
Novi član

Post od NesaLB »

Išao sam kod doktorke i sve joj ispričao. Poslala me je da vadim krv i da dam stolicu.. Nalazi od krvi su odlični i stolica je odlična u smislu da nema bakterija, virusa itd.. Doktorka mi je rekla: "Nemaš ti, bato, ništa. Mada ako imaš neke tegobe, idi kod svog hirurga (išao još letos kod njega radi nekog spoljašnjeg hemoroida)." Doktorka misli da su u pitanju zatvor i njegove posledice.. E sad, hvala Gospodu, ja se osećam odlično, ali me plaši jer sam malopre išao u toalet i imao sam proliv. U početku je sve ok, a posle je izašla kao neka sluz, ne'am ni ja pojma šta je, neprijatnog mirisa. Ostaje i na wc papiru. Šta vi mislite? Molio bih da mi napišete vaše mišljenje. Hvala.
Korisnikov avatar
cikala
Novi član
Novi član

Post od cikala »

jesi li imao rezultat stolice na okultno krvarenje?
trazi ti uput za gastroenterologa
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ne odustaj tako lako od istrazivanja--nemoj dozvoliti da dodje do stvarno ozbiljnog problema,
Na zalos doktori ponekad ne shvate ozbiljno kod mladjih osoba al nemooooj prepustiti svoje zdravlje neodgovornim doktorima. Dok god osecas da nesto nije ok idi dalje. Moras pronaci uzrok.
Ja sam ponislio na to ispupcenje u preponi da je bruh i mislim da je to moguce kad se napinjes ako si imao tvrdu stolicu-to mi je jako poznato nazalost.
HIRURG je doktor kod koga trebas traziti pomoc.
Odgovori