Posle vadjenja gornjeg desnom umnjaka, posle nekih 15ak dana, primetila sam da su desni znatno stanjeni (verovatno pri suzavanju rane od vadjenja zuba). Sada, mesec dana nakon vadjenja, vilicna kost nekih 2mm (po mojoj proceni) „strci“ jer su se desni do te mere stanjili da je kost ostala sasvim ogoljena.
Moj zubar mi je pomenuo da se moze napraviti rez te se kost moze „isturpijati“.
Molim za misljenje strucnjaka! Verujem svom zubaru ali mi njegov predlog ipak zvuci preterano. Napomenula bih i da mi je on rekao da ce se vremenom sve srediti tako sto ce desni ponovo prekriti kost, ali meni je posle 2 nedelje od razgovora sa njim, promena jos izrazenija...
OGOLjENA VILICNA KOST
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Sumnjam da na forumu ima stomatologa, obzirom da trazite strucan savet?
Ja nemam dodirnih tacaka sa stomatologijom ali bih vam preporucio da pre bilo kakve dalje odluke napravite snimak vilice.
I da li ste sigurni da nije zaostao komad zuba, korena, kosti nakon ekstrakcije....?
Malo je cudno to "stanjenje" desni? Kako to da se ne istanji na drugim mestima? Imate li paradentozu?
Ja nemam dodirnih tacaka sa stomatologijom ali bih vam preporucio da pre bilo kakve dalje odluke napravite snimak vilice.
I da li ste sigurni da nije zaostao komad zuba, korena, kosti nakon ekstrakcije....?
Malo je cudno to "stanjenje" desni? Kako to da se ne istanji na drugim mestima? Imate li paradentozu?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
P.S. Sacekajte malo, budite strpljivi, javice se sigurno jos neko sa nekim pametnim predlogom ili slicnim iskustvom!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Pa ako povucemo neki analogiju sa ortopedijom ako je kost deperiostirana sto kod vas moze biti slucaj(dok neko ne pogleda ne mozemo znati)ona ce nekrotizarati kao prvo,kao drugo usta nisu bas najcistija ,a infekcija moze da se veoma udaljeno prosiri kroz Havrsove kanale,zato najbolje da sve ovo sanirate u nekoj vecoj stomatoloskoj ustanovi,a ne da se probudite jedno jutro sa osteomijelitisom vilice,ili nekom neuroloskom komplikacijom.Koliko meni moje medicinsko znanje dozvoljava osnovna bi intervencija ukljucila blokiranje nekog daljeg puta infekciji.