Odnos LDL i HDL

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Odnos LDL i HDL

Post od gogi999 »

Moje dete 22 godine ima holesterol 3,33 od toga HDL1,48 pozeljno je vise ili jednako 1,6 a LDL 1,58.pozeljno manje od 3,4. trifliceridi 0,58.
Znaci HDL je u rizicnoj graniici. a jedan lekar je rekao da nista tako lose do sad nije video i da obavezno pogleda internista,
Uz to Sedimentacij je 5.
Sta je analica CRP (kod njega je 5,9 a treba do 5.
Hvala do posle praznika kad cu pitati lekara.
Dr iz hobija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 3:51 pm

Re: Odnos LDL i HDL

Post od Dr iz hobija »

Recite tom doktoru koji vam je to rekao da,pod hitno,vrati diplomu onome od koga ju je kupio.
Zavisi u kojem delu Srbije zivite,ako ste na severu,onda ce tesko taj hdl da bude iznad 1,5. Bitno je da je los holesterol "dobar" a za ostalo ne brinite.
Bezite od tog doktora glavom bez obzira.

Pozdrav
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Re: Odnos LDL i HDL

Post od gogi999 »

Ja takodje imam isto misljenje o tom "doktoru" ali sam slucajno bila u kontaktu s njim i ne po tom pitanju a rezultate je "uzgred"komentarisao.Ja sam mu se odmah suprostavila ali je on bio zgranut i rekao da to pod hitno treba da pogleda internista.
Ne bih da komentarisem kakvi sve lece ljude i kako se reklamiraju da su zavvrsili fakultete u inostranstvu!
Jos se bojim da mi vise zla ne nanese nego sto bi mi pomogao.
Jos je rekao da odnos dobrog iloseg treba da bude 2;1 a ne 1;1 kao sto je kod nas slucaj!!!???
To nisam cula do sada.
Godinama radim te analize i uvek mi je LDL "dobar" a HDL nikako da predjem tu granicu zadovoljavajuceg iako jedem i badem,orahe,lesnik,koristim maslinovo ulje,grozdjano ulje....
Sta da kazu oni koji stalno jedu fast food?
Odgovori