imam blizu 30 godina i iz nekih razloga i spleta okolnosti nikada nisam isao na javni bazen,
a takodje nisam isao ni na javne plaze kao sto su more, jezero, reke...
sada se pojavila prilika da upraznjavam tu aktivnost, ali mi je palo na pamet da na taj
nacin izlazem dodiru mnoge delove tela koje inace nisam izlagao: stopala na prvom mestu,
plasi me mogucnost dobijanja gljivica, a onda i svi ostali delovi tela - ko zna sta sve moze da se
prenese putem vode u kojoj su i drugi ljudi...
recite mi cega stvarno treba da se plasim u smislu zdravlja i zaraze, ako odem na javni bazen ?
odlazak na bazen; koji su rizici po zdravlje ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Re: odlazak na bazen; koji su rizici po zdravlje ?
Ne znam iz kog si grada al ovde u Novom Sadu bazen je uvek bio tema kontradiktornih informacija, ako citas novne ili gledas tv izjave nakon kontrole vode su uvek ekstra pozitivne, sve je u granicama normale i ne ugrozva zdravlje korisnika.S druge strane oni koji koriste bazen u rekreativne svrhe mogu posvedociti o tome da se na bazenu svasta moze dobiti, preneti kako god.Spomenucu samo neke bolesti koje su se javljele u grupi od nas desetak koji smo se profesionalno bavili plivanjem i redovno isli na lekarske kontrole, svakako ne moze se dokazati da se neko nije inficirao van bazena al isto tako i da nije:bradavice, kurije oci, gljivicna infekcija stopala, konjuktivitis, esirihija, candida, adenovirus, streptokoke........Stvarno ima mnogo pa ni ne mogu svega da se setim.Jedna od zaposlenih poznanica priznala mi je jednom prilikom da se voda menja cak 3 puta redje nego sto je propisano nego se samo doliva hlor.Mozda bi bilo naj pametnije da potrazis temu na forumima o bazenu na koji zelis da ides da bi se iz prve ruke informisao o stanju preko korisnika istog.