Da li da odem na pregled ? Imam 17 godina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Slavenko95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 23, 2011 2:00 pm

Da li da odem na pregled ? Imam 17 godina

Post od Slavenko95 »

Zeleo bih nesto pitati vas forumase. :) Posto se dosta bavim fizickim aktivnostima... a ujedno i mnogo trcim..i bavim se bodybilding-om... da li je dobro svakih 6 meseci posetiti porodicnog doktora...radi pregleda...tj. da vidi da li je sve uredu...ako nema kakvih pogorsanja...posto ipak tu ne moze svako da ide.Mislim da imam jak imunitet...slabo kad sam bolestan i nisam alergican ninasta.Ne pijem gazirano,ne pusim,voce jedem...trudim se da vodim sto zdraviji zivot. ;) Meni su govorili da treba svaki sportista svakih 6 mjeseci posetiti doktora... ali ja ne znam gdje da se obratim,da li porodicnom ili nekom drugom :S
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Da li da odem na pregled ? Imam 17 godina

Post od uliks1978 »

Ne samo da je pametno da sportisti i rekreativci idu kod lekara,već je i neophodno.Ne znam kojim intenzitetom treniraš,ali mislim da je dovoljno i jednom godišnje.Porodični lekar je ok za početak,kasnije se možeš prebaciti kod specijalista za sportsku medicinu.Ako si iz Bga, Košutnjak je najbolje mesto za takvu vrstu pregleda.Možeš i sa uputom,a možeš i bez(tada se plaća).
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Juce sam bas na TV gledao nekog atleticara --koji kaze da mu padne imunitet kad pretera sa treninzima--eto i to je mozda korisno da znas
a moje misljenje da ne treba da se opterecujes doktorima ako ne osecas nikakve tegobe--ako umereno treniras bilo sta..
SRECNO
Slavenko95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 23, 2011 2:00 pm

Post od Slavenko95 »

Korisno je i to da cujem. Hvala ;) Pa do sada nisam imao nikakvih problema... niti neku bolest.... hvala bogu :) Ali o5 ne znam...bodybilding je zahjevan sport,treba biti spreman..mislim na unutrasnje organe... al nebi bilo lose makar 1 u godini da odem kod porodicnog lekara,cisto radi sigurnosti :)
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Sigurno nece pogresiti ako odes na pregled jednom godisnje i uradis kompletnu krvnu sliku... Krvnu sliku ja ponekad radim i cesce, na pola godine, dodje mi i dam 350din da se proverim :)
Odgovori