Obostrani recidiv nakon operacije kile TAPP

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Tapper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 05, 2014 8:16 pm

Obostrani recidiv nakon operacije kile TAPP

Post od Tapper »

Pozdrav svima,

muškarac sam, 42 godine, 185/80. Pre devet meseci mi je urađena laparoskopska operacija obostrane preponske kile metodom TAPP i ugrađene prolenske mrežice 10x15cm fiksirane takerom. Pre nekoliko nedelja sam primetio da su se obe kile vratile, što je potvrđeno na nezavisnom hirurškom pregledu.
Postoperativni oporavak je tekao uredno a vraćanje redovnim aktivnostima je išlo po savetu lekara, čak i konzervativnije. Prvih mesec dana sam samo intenzivno šetao, tek nakon dva meseca sam poneo prvu kesu iz samoposluge. Sa treningom sam počeo nakon četiri meseca. Trening je obuhvatao isključivo kardio vežbe, bez tereta, i rad sa sopstvenom težinom, a najveći napor bili su trbušnjaci bez fiksiranih nogu). Nisam osećao nikakve tegobe nakon treninga, sve do pre mesec dana kada sam primetio recidive.
Za čitavo ovo vreme nisam imao nikakve druge napore poput nošenja tereta, epizoda kašlja, opstipacije ili sličnih.
Zamolio bih cenjene stručne članove za mišljenje šta može da bude uzrok obostranom recidivu nakon ovako kratkog vremena, koje su sada hirurške opcije i kakve su šanse potpunog oporavka bez recidiva i povratka redovnim fizičkim aktivnostima i dobroj kondiciji. Hvala unapred na odgovorima.
Odgovori