Nulta dijeta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
aras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 1:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nulta dijeta

Post od aras »

Zelala bih da saznam sto vise moguce o nultoj dijeti.Kome bi bilo najbolje da se obratim ukoliko se definitivno odlucim daje drzim?Koliko je ta dijeta dobra a opet koliko je losa?Zanima me kako to sve funkcionise i gde?
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

Ja sam drzala ovu dijetu i prvih 3-4 dana sam umirala od gladi ,narednih 5-6 sam imala psihicke krize,ali sam se posle osecala sjajno.Ukupno sam je drzala 21 dan. Problem sa ovom dijetom je sto moras po prestanku,isto onoliko koliko si je drzao da postepeno uvodis zdravu ishranu[presna hrana],a cim pocnes da jedes,osecaj gladi se vraca.Ako kazes sebi "samo sad"i najedes se,nema sanse da ne ostetis svoje zdravlje.Moras se pridrzavati -strogo-pravila ove dijete,u suprotnom mozes cak i umreti.Ako se pridrzavas jako je zdrava.Cini
mi se da se izumitelj zove dr.Brojs.Detaljno o dijeti mozes pronaci u knjizi "Ziveti bez bolesti" Ernst-a Ginter-a Ova dijeta je pozeljna za bolesne ljude ,ako to nisi,nemoj se patiti bezveze,sem toga u 2. fazi zahteva savrseno prirodno uzgajenu hranu,sto je u Srbiji tesko naci,a i skupo je jako;bolje ulozi malo u sebe i otidji kod nutricioniste da ti napravi dijetu bas za tebe,ako ne javi se znam neke mnogo lakse a jednako dobre dijete,ukoliko ti je cilj da smrsas.Podrav
aras
Novi član
Novi član

Post od aras »

Puno ti hvala,bas si mi pomogla,vec sam mislila da necu naci nicije iskustvo da cujem.
Zanima me jos sta radis dok si u bolnici,pretpostavljam da nije da samo lezis?Negde sam procitala da ti tamo drze neka predavanja o zdravoj ishrani?
aras
Novi član
Novi član

Post od aras »

A inace da,cilj mi je da smrsam ali ne samo da smrsam vec da ozdravim posto moju gojaznost koja postoji celog mog zivota definitivno nazivam bolest a pri tom imam i visok pritisak od malena i prosto ne zelim da pijem lekove,mlada sam da bi pocela sa lekovima kojima nema kraja.
Sve u svemu postala sam sigurna da mi strucna pomoc definitivno treba.
A koliko si ti skinula drzeci tu dijetu
aras
Novi član
Novi član

Post od aras »

Kupila sam knjigu koju si pomenula i za sada mi zvuci jako dobro.
Nadam se da ces mi uskoro odgovoriti na moja gore pomenuta pitanja.
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Odgovor za aras

Post od CecaV »

Dijetu sam drzala kod kuce,mislim da kod nas nema bolnice u kojoj se to radi,a nije ti ni potrebna.Potrebna ti je samo jaka volja i malo podrske.
Ipak,ako je moguce izaberi neku manje extremnu dijetu.
Ja sam smrsala 12kg,ali sam posle sve vratila.Nema sanse da se vratis starim navikama,a da se ne ugojis ponovo.Savetujem da pre nego sto zapocnes ovu dijetu procitas knjigu od a do z,tu ces naci odgovore na vecinu svojih pitanja.
E da,kretala sam se i radila sve normalno,cak sam i setala 3-5km dnevno,samo prva 4 dana sam osecala nedostatak energije,posle organizam umesto energiju iz hrane,koristi nemilice energiju iz tela(salce).
Mozemo li nekako da jedna drugoj damo mail,a da nikom vise nije dostupan,znas li kako?
Koliki je zapravo tvoj problem sa kilazom?
Ja imam normalan index telesne mase,ali licno smatram da imam viska 12kg,ljudi oko mene misle da je taj visak 4-5kg. Upravo sam na dijeti koja mi neverovatno prija i verujem da cu konacno ostvariti svoj cilj ,tj. idealnu tezinu.Bilo bi mi zadovoljstvo da razmenjujemo iskustva i da pruzimo podrsku jedna drugoj na putu do svojih ciljeva.Pozdrav
Odgovori