Nos natekao

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
fostes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2012 3:36 pm

Nos natekao

Post od fostes »

Nos mi je natekao bas ovde
[img][img]http://s11.postimage.org/ia4zy31y7/nos_300x296.jpg[/img][/img]
neznam zasto,nisam se nigde udario ni nista,samo sam se pogledao u ogledao i video,sta je to i zasto?
fisherkrko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm

Re: Nos natekao

Post od fisherkrko »

Cir nosa(Furunculus nasi)
Čir nosa je cirkumskriptno gnojno zapaljenje korena dlačica u vestibulumu nosa ili u žlezdama lojnicama kože nosa.
Uzrok nastanka

Radi se o akutnoj stafilokoknoj infekciji pilosebacealnih žlezda u vestibulumu nosa. Javlja se kao posledica povrede kože vestibuluma nosa mehaničkim nadražajima – čačkanje nosa, čupanje dlačica ili kao posledica raznih profesija gde je veoma zagađena radna atmosfera – kožarska, tekstilna, obućarska industrija.
Klinička slika

Infekcija je najčešće na kožu vrha nosa i ne širi se na sluzokožu. U početku postoje bol, napetost i crvenilo vrha nosa koji postaje napet i crven, a zatim dolazi do spontane evakuacije gnoja ili se zapaljenski proces smiri. Pored otoka i crvenila često je prisutna povišena temperatura, glavobolja i lokalni bol. Proces se može zakomplikovati razvojem celulitisa gornje usne ili trombozom kavernoznog sinusa preko anastomoze angularne i oftalmičke vene.
Dijagnoza

Postavlja se na osnovu anamneze, kliničke slike, ORL pregleda (prednja rinoskopija).
Lečenje

Terapija je konzervativna – velike doze antibiotika i oblozi sa antiseptičko antiflogističkim sredstvima. Furunkul se ne sme pritiskati! Kod težih slučajeva je potrebna hospitalizacija, incizija, parenteralna antibiotika i simptomatska terapija.
fostes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2012 3:36 pm

Re: Nos natekao

Post od fostes »

i kijam i zasvrbi me nos,jeli neka alergija i zasto????????????
molim za hitan odgovor jer ce mi uskoro skola a ja zelim da mi se to sredi?
nije ni crveno ni nista,...
Odgovori