Nizak pritisak

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Nizak pritisak

Post od unka »

Molim Vas za pomoc sa slicnim problemom. Ja od kako znam za sebe imam jako nizak pritisak cesto sam malaksala pijem dosta kafe jer je organizam trazi i prija mi. Bila sam nedavno u apoteci i nisam mogla da verujem da nema nikakvih lekova koji podizu krvni pritisak. Apotekarka je rekla da popijem Guaranu ili neki energetski napitak. To je ok u nekim retkim situacijama ali je stetno kad se konzumira stalno, a i ne volim gazirano.
Kakva su vasa iskustva???
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Ja imam isti problem vec godinama. Nikada nisam nista pila za podizanje pritiska mada sam cula da postoje neke kapi ali ne znam kako se zovu. Ja jednostavno kada mi dosta padne pritisak popijem par casa vode i u vecini slucajeva to mi i pomogne. Sa kafom sam probala ali imam utisak da mi ona samo trenutno pomogne pa onda opet po starom, tako da sam odustala od nje i pijem je samo jednu ujutru jer mi tako prija. Gazirana pica pijem vrlo retko, tj. samo kada ne mogu bas da ih izbegnem. Da jos da ne zaboravim u par situacija mi je pomogla supa iz kesice samo skuvana sa malo manje vode nego sto treba tako da ocigledno pomaze kombinacija vode i soli sto uostalom i lekari kazu. Nadam se da ce se javiti neko sa jos nekom idejom koja moze da pomogne.
Jelena 16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 5:38 pm

Post od Jelena 16 »

Ja imam isti problem. Ne znam da li ce Vam puno znaciti moje misljenje jer imam 16 godina, ali mogu Vam reci sta se meni desava. Pritisak mi je stalno 90/75 i to je sasvim normalno. Par puta su me lekari na pregledima pitali da li neko iz moje porodice ima tako nizak pritisak. Tako i jeste, moja majka ima normalan pritisak 100/80. Ovog leta mi se desilo to da me je uboo obad u obraz i jako mi je natekao. Pritisak mi je skroz opao (80/65). MOrala sam primiti jedan fizioloski rastvor i neku inekciju sa otklanjanje otoka. I meni kafa takodje jako prija iako znam da je nije zdravo piti u velikim kolicinama. Gazirano uopste ne pijem (sigurno da ima vise stetnih nego korisnih efekata). Tako da Vam preostaje da popijete po jednu, dve kafe dnevno (sa mlekom ako je moguce, kazu svi doktori). Dosta fizicke aktivnosti utice na pritisak. Inace, ja pijem i Crni caj (tako se zove), koji kazu da podize pritisak.
Mozda Vam je nesto od ovoga pomoglo. Javite sta budete uradili.
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Bio nekad jedan slovenacki lek za to. Mislim da se zvao Ditamin. Ako ga Slovenci i dalje proizvode, sumnjam da ga neko od nasih uvozi jer se ne isplati u naciji gde vecina ima visok pritisak. Okrutno, al tako objasnjavaju farmaceuti-trgovci!
Korisnikov avatar
Apotheker A.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 6:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Apotheker A. »

Nije bas tako bezizlazna situacija.

Ditamina nema jer se vise ne proizvodi ali posoji Dihydroergot koji je identican po sastavu i Efortil koji se koristi za istu indikaciju , ali nije identican. U svakom slucaju obavezno kod doktora pa sta on kaze to se slusa.

P.S. i ova dva leka se tesko nalaze , ali ako neko ima problem da ih nadje moze da me kontaktira
lekovi... i sve u vezi njih
Marijanaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2011 11:22 pm

Re: Nizak pritisak

Post od Marijanaa »

Jao, ja imam problema sa niskim pritiskom ali ne uvek, jednostavno mi tako naidje i traje danima i danima. Mnogo nezgodna stvar jer ne mogu da funkcionisem niti da se naspavam koliko god spavala. Uzas!!!
Zato zelim da pomognem svima koji te muke muce pa evo - pored gore navedenog u blazim oblicima provereno, pomaze caj od ruzmarina ali u nekim situacijama ne pomaze mi nista. Cekam da prodje i onda nastavim sa obavezama, a do tada sve moze da propadne jer od mene nema nista.
Pomagajte ljudi ako znate kakav efikasan i trajniji lek za ovu muku.
Pozz!!!
Nikola83_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 5:54 pm

Post od Nikola83_ »

Ja ima jako dugo vremena nizak pritisak,jako tesko ustanem i uvek mi se prispava poslepodne,nekad toliko da postanem konfuzan i nervozan.Od nedavno mi se povecao pritisak u glavi koji zna biti bas nezgodan pa sam poceo uzimati leksilijum od 3 miligrama koji mi organizam potpuno vrati u normalu,potpuno mi ukloni pritisak u glavi,pospanost,konfuznost i nervozu...Koristim ga vec nekoliko meseci skoro svaki dan mada povremeno nemam potrebu za njim (hocu de kazem da ne stvara zavisnost)...
Korisnikov avatar
fole13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 3:02 pm

Post od fole13 »

Nizak pritisak cesto nema nekih simptoma, pa mnogi ljudi i ne znaju da im je tlak snizen. Tek kad osjete vrtoglavicu onda se jave ljekaru. On se lakse lijeci nego visok tlak ali i visok je izlijeciv, uz pridrzavannje ishrane, fizicke aktivnosti i kompletne promjene nacina zivota. Ja sam nabasao na odlican tekst na ovu temu pa eto koga interesuje moze baciti pogled Nizak krvni pritisak
Odgovori