Nizak pritisak
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 9:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nizak pritisak
Od pre par dana me je pocela boleti glava, tacnije iznad ociju, izmedju obrva. Verovatno nizak pritisak, nisam merio. Pio sam slanu vodu, sok od paradajza(slan), jeo cips, nista ne pomaze. Mozda zato sto ceo dan provodim u kuci za racunarom? Kada spustim glavu nisko, boli me. Npr kad se sagnem. Sta preporucujete?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Slazem se sa Garfield!
Nizak i visok pritisak daju slicne simptome, zamisli vislji pritisak a to popijes slanu vodu, ubitacno!!!
A i ne mora da znaci da je nista od toga, previse vremena nad komjuterom moze da pravi glavobolje, kao i prehlada, pa sinusi odreaguju (meni se bas to desava i nije mi ni od komjutera ni od visokog kao ni niskog pritiska vec kada malo spavam i zima je i izadjem napolje sinusi odmah odreguju, a isti slucaj mi je i na prevelike letnje vrucine, moji sinusi vole samo umereno toplo).
Tako da kao sto vidis moze da bude bilo koji razlog a ne samo nizak krvni pritisak.
Izmeri pritisak da prvo vidis to, nakon toga izadji na svz vazduh, ne preskaci obroke, gledaj da spavas onoliko koliko ti organizam trazi a ako su sinusi slabi na hladno kao kod mene, na velike hladnoce obavezno traka preko cela ili dublja kapa.
Nizak i visok pritisak daju slicne simptome, zamisli vislji pritisak a to popijes slanu vodu, ubitacno!!!
A i ne mora da znaci da je nista od toga, previse vremena nad komjuterom moze da pravi glavobolje, kao i prehlada, pa sinusi odreaguju (meni se bas to desava i nije mi ni od komjutera ni od visokog kao ni niskog pritiska vec kada malo spavam i zima je i izadjem napolje sinusi odmah odreguju, a isti slucaj mi je i na prevelike letnje vrucine, moji sinusi vole samo umereno toplo).
Tako da kao sto vidis moze da bude bilo koji razlog a ne samo nizak krvni pritisak.
Izmeri pritisak da prvo vidis to, nakon toga izadji na svz vazduh, ne preskaci obroke, gledaj da spavas onoliko koliko ti organizam trazi a ako su sinusi slabi na hladno kao kod mene, na velike hladnoce obavezno traka preko cela ili dublja kapa.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Dovoljno je ako nije samo vikendom.
A koliko za vreme nedelje?
Ja recimo uglavnom za vreme radnih dana spavam 8 a vikendom i po 10!
Ali ako je tebi dovoljno onda je ok.
Meni licno mnogo treba san i ne shvatam ljude koji spavaju konstantno po 4h ili nekada i ne prespavaju i skroz su Ok.
Ja kad ne spavam nekada dovoljno jer imam neke obaveze i to potraje par dana, meni se mucka po glavi, lupa mi srce, boli me glava!
Imam 21!!!
Od skoro
A koliko za vreme nedelje?
Ja recimo uglavnom za vreme radnih dana spavam 8 a vikendom i po 10!
Ali ako je tebi dovoljno onda je ok.
Meni licno mnogo treba san i ne shvatam ljude koji spavaju konstantno po 4h ili nekada i ne prespavaju i skroz su Ok.
Ja kad ne spavam nekada dovoljno jer imam neke obaveze i to potraje par dana, meni se mucka po glavi, lupa mi srce, boli me glava!
Imam 21!!!
Od skoro

Re: Nizak pritisak
Koliko ja znam, sok od paradajza se pije ako je visk pritisak. Mozda ti sa sokom jos vise snizis pritisak. Za nizak pritisak je dobro piti dosta tecnosti. Obrati se lekaru jer se ne zna sta je u pitanju. Mozda se iza te glavobolje krije nesto drugo.mile90 napisao:Od pre par dana me je pocela boleti glava, tacnije iznad ociju, izmedju obrva. Verovatno nizak pritisak, nisam merio. Pio sam slanu vodu, sok od paradajza(slan), jeo cips, nista ne pomaze. Mozda zato sto ceo dan provodim u kuci za racunarom? Kada spustim glavu nisko, boli me. Npr kad se sagnem. Sta preporucujete?
Lepo se lecite! malo paradajza, pa cipsa, pa slana voda, pa....ne mogu vise ni da se setim!
Postavi li neko dijagnozu, za pocetak?
Sta mi to ovde lecimo?
Hajde ovako, analiticki:
1. U glavnom normalan pritisak, jednom nesto nizi.
2. ne zna da li su mu sinusi u redu
3. ne zna da li mi je sa vidom sve u redu
4. ne zna da li mu je sa vratnom kicmom sve u redu
5. ne zna da li mu je secer u referentnim vrednostima
6. spava po 6,5h dnevno...kao i vecina nas/koje ne boli glava/
7. sedi non-stop za kompjuterom, kao i vecina nas/koje ne boli glava/
Pa sta sada?
1. Lepo vam je neko od prethodnih clanova foruma rekao: idite na jedan obican lekarski pregled
2. Prostim fizikalnim pregledom iskljucite upalu sinusa i sindrom vratne kicme
3. Zatim obicnom laboratorijom iskljucite hipoglikemiju i krucijalne biohemijske disbalanse
4. strucnim merenjem pritiska iskljucite hipotenziju kao uzrok a potom
5. Kod oftalmologa i ako je sve prethodno u redu, verovatno cete dobiti odgovarajucu dioptriju.
Recimo, da bude ovakav scenario...
Kako god, 100 i jedna "banalna" stvar a lako se da naci uzrok.
Idite kod lekara, pa da cujemo sta je bilo...vazi?
Srecna nova!
Postavi li neko dijagnozu, za pocetak?
Sta mi to ovde lecimo?
Hajde ovako, analiticki:
1. U glavnom normalan pritisak, jednom nesto nizi.
2. ne zna da li su mu sinusi u redu
3. ne zna da li mi je sa vidom sve u redu
4. ne zna da li mu je sa vratnom kicmom sve u redu
5. ne zna da li mu je secer u referentnim vrednostima
6. spava po 6,5h dnevno...kao i vecina nas/koje ne boli glava/
7. sedi non-stop za kompjuterom, kao i vecina nas/koje ne boli glava/
Pa sta sada?
1. Lepo vam je neko od prethodnih clanova foruma rekao: idite na jedan obican lekarski pregled
2. Prostim fizikalnim pregledom iskljucite upalu sinusa i sindrom vratne kicme
3. Zatim obicnom laboratorijom iskljucite hipoglikemiju i krucijalne biohemijske disbalanse
4. strucnim merenjem pritiska iskljucite hipotenziju kao uzrok a potom
5. Kod oftalmologa i ako je sve prethodno u redu, verovatno cete dobiti odgovarajucu dioptriju.
Recimo, da bude ovakav scenario...
Kako god, 100 i jedna "banalna" stvar a lako se da naci uzrok.
Idite kod lekara, pa da cujemo sta je bilo...vazi?
Srecna nova!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]