Nizak Pritisak!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
shomyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 25, 2004 6:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nizak Pritisak!

Post od shomyy »

Imam 23 godine i od skoro nizak pritisak, 100 sa 90. Zanima me koliko je to i da li je opasno za moje godine ili ne? Inace prosle godine na prolece sam merio prvi put pritisak u zivotu i bio je normalan, a evo sad je odjednom pao. To sam osetio jer sam odjednom primetio da sam pospan tokom dana, a i dobio sam povremene vrtoglavice, narocito kad naglo ustanem iz kreveta ili iz fotelje sto nije bio slucaj ranije. Koji je najbolji nacin da podignem sebi pritisak, malo mi je rano za neke tablete, zar ne? Ovo me sve zanima jer kada jos malo krene toplije vreme, moracu da pocnem da pijem antihistaminike protiv urtikarije, a oni i ovako snizavaju pritisak i od njih sam pospan, a ja vec imam nizak pritisak, znaci bicu pospan duplo vise. Hvala unapred!
mpejovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 12:06 am

Post od mpejovic »

Ja takodje imam nizak pritisak, otprilike 90 sa 50. Ne pijem nikakve lekove, problem resavam tako sto budem malo fizicki aktivnija i pijem dosta tecnosti. Probaj, nista ne kosta!
nofrks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 24, 2004 3:15 pm

Post od nofrks »

shomi,jeste ti nizak,chak ti je donji povishen,ali to nije ono sto bi trebalo da te zabrinjava.Malo je problematichno sto su ti vrednosti gornjeg i donjeg pritiska poprilichno blizu,pa bi valjalo da se malo konsultujesh sa lekaroom(neshto ne videh da si to vec uradio).

KAzu da kafa podize pritisak,moje mishljenje je malo drugachije,pa ti ne savetujem tako neshto!Ali dosta technosti,crni luk,aktivnost,Vitamini malo,i trebalo bi da te vrtoglavice nestanu,ili se prorede,a ti da se osecash cvrshce!
:)
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Menii je cudan erzultat 100/90.
Kako sma shvatila to je bilo samo rpi jednom merenju.
Trebalo bi da jedno vreme redovno meris TA pa da vidis kojiki ti je zaista krvni pritisak.

Ukoliko je nizak, ti ga mozes lepo regulisati ishranom (nemoj se nalivati kafom):
Ujutru uz dorucak koji treba da sadrzi namirnice koje su slane (neko slano pecivo ili slani sir i sl) popij i 2 solje caja (ovde je vazan taj unos tecnosti kao i soli).
Ovo, naravno, samo kada proveris da li su ti vrednosti krvnog pritiska zaista niske.
pozdrav,
danka
Cinnamon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 10:03 am

Post od Cinnamon »

takodje mi je konstatovan nizak pritisak, doktor mi je rekao da se tu nema sta puno uciniti, ali da redovno pijem mnogo tecnosti (u mom slucaju preporucuje 3 l vode), redovne fizicke aktivnosti, da jedim slana jela, da dobro posolim sve sto jedem i to je otprilike to. ono sto ljudi sa visokim tlakom treba da izbjegavaju, ti na to navali.
i nauci da zivis sa tim neugodnostima. nesvjestice, pospanost, umor...
Cinnamon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 10:03 am

Post od Cinnamon »

sto se tice ishrane, jedi puno hrane bogate proteinima, bijeli luk, chilli, i hljeb od NEPROSIJANOG brasna, kao i tjesteninu kad biras, nek bude od neprosijanog brasna, te ona zuta neobradjena riza.

kad se tusiras, nek bude hladnijom vodom i na kraju zavsri tusiranje mlazom skroz hladne vode, narocito u dijelu oko grudnog kosa. to stimulise krvotok.

i jos jednom: ne zaboravi da pijes mnogo vode.
Odgovori