Nizak nivo gvozdja u krvi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
tinar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 11, 2007 4:42 pm

Nizak nivo gvozdja u krvi

Post od tinar »

Sinoc mi se u po prvi put u zivotu (imam 20 godina) desilo da sam pala u nesvest, bez nekog posebnog razloga. Slosilo mi se, u trenutku, oblio me znoj i u roku od 5 min sam se nasla na podu. Nisam bila umorna, jela sam, nisam bila pod stresom itd. Posto mi se to desilo iznenada i bez nekog razloga uradila sam analizu krvi. Uradila sam gvozdje, jer su mi mnogi rekli da je moguce da sam malokrva...
Test je pokazao da imam ispod referentne vrednosti- dakle 9,7 (gde je za zene 10,-32,2). Ako neko moze da me uputi o cemu se tu radi...
Hvala
zvezdica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am

Post od zvezdica83 »

Nista strasno, samo cvekla i za par dana ces srediti gvozdje :) nemoj da pijes nikakve preparate, sirupe, tablete i sl sranja... moja sestra je imala isti problem i samo joj je cvekla pomogla. Neka ti keva skuva sveklu, procedi i u taj sok doda limun ili cimet, cisto radi lepseg ukusa, i neka zasladi medom (ne preporucujem secer). Pij taj sokic svako jutro, sta znam... recimo par nedelja ( mada, posto je tebi bas ispod granice mozda i mesec dana)i onda proveri rezultate. Sigurno ce biti bolje! Moja sestra je nabiflala gvozdje tako skoro do gornje granice, pa sad sok povremeno samo pije (veruj mi, nije grozno kao sto zvuci "sok od cvekle" :-? ).
Srecno!

E, da... jos jedan mali savet :) Cvekla ostavlja boju na zubima, pa cisto ako maris za te stvari, operi zube posle pijenja ovog soka :)
tinar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 11, 2007 4:42 pm

Post od tinar »

Hvala na odgovoru. Volim cveklu. :) Mene jos samo zanima ovo- moja mama ima pernicioznu anemiju, a moja baba ima isto anemiju, jel moguce da cu i ja patiti do iste?
Odgovori