Od početka vrućina mi se dešavao ubzan rad srca, pad pritiska i slabost. Nisam se mnogo obazirao u početku jer su posledice po moj redovan život bile male. Onda se desilo da su postale epizode učestalije i krenuo sam kod doktorke. Doktorka je posumljala na anemiju i poslala me je da vadim krv i da mi ispitaju mokraću. Posle vađenja krvi sam dobio rezultat u kome piše: Sedimentacija 10 i nivo gvožđa u krvi 6.9. Pored ta dva još povišen MPV 10.6, Monociti % 14.400 i Monociti 1.4#. Doktorka je posumljala u stomačni i virus i dala mi da pijem Bactrim uz dodatke još jednog leka koji olakšava probavu (pošto sam zaboravio da navedem proliv). Nego, posle vađenja krvi počele su da mi se javljaju epizode slabosti, da imam osećaj kao da gubim svest i vid mi se zamuti u trenutku kada šetam. Ja sam rekao to doktorki ali ona kao da me nije čula. Sad, pošto je to postalo ometajuće ne znam šta da radim. Nemam bolove, osim ponekad stomačno nadimanje, samo me muči ta slabost i mućenje vida kada hodam. Imam 23 godine i nikada nisam imao ništa slično ovome.
P.S
Doktorka me je poslala internisti ali u mom gradu je to zakazivanje dva meseca unapred.
Nizak nivo gvožđa u krvi
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Nizak nivo gvožđa u krvi
jaca stomacna infekcija - koju, uzgred budi receno - ne treba nikako leciti antibioticima!
pijte supe iz kesice, i cajeve. ako sve ne prodje za nedelju dana, javite se internisti.
pijte supe iz kesice, i cajeve. ako sve ne prodje za nedelju dana, javite se internisti.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
"Nego, posle vađenja krvi počele su da mi se javljaju epizode slabosti, da imam osećaj kao da gubim svest i vid mi se zamuti u trenutku kada šetam."
Meni ovo lici na ortostatsku hipotenziju, moguce da ti je organizam iscrpljen upalom i ovo je rezultat toga, moja (nestrucna) pretpostavka je da ti je kortizol opao.
Sto se gvozdja tice, nikako nemoj da uzimas suplemente sa gvozdjem, jer to moze imati i kontraefekat. Barena cvekla je ok.
Meni ovo lici na ortostatsku hipotenziju, moguce da ti je organizam iscrpljen upalom i ovo je rezultat toga, moja (nestrucna) pretpostavka je da ti je kortizol opao.
Sto se gvozdja tice, nikako nemoj da uzimas suplemente sa gvozdjem, jer to moze imati i kontraefekat. Barena cvekla je ok.
Znači da izbegavam šumeće tablete od gvožđa? Hvala u svakom slučaju.Jelisej napisao:"Nego, posle vađenja krvi počele su da mi se javljaju epizode slabosti, da imam osećaj kao da gubim svest i vid mi se zamuti u trenutku kada šetam."
Бактрим дати због сумње на стомачни вирус?! Дебилно. Боље да си узео да гледаш цртаће. Имали би више ефекта, а никаквих лоших последица.
Избегавај све шумеће препарате. Реци ми, колико си висок и тежак?
Него, колико воде пијеш? Мени то твоје личи на дехидратацију, дехидрацију или како се већ пише.
Ја пијем ово гвожђе и могу да потпишем да је одлично. Наравно уз њега и овај витамин Ц.

Избегавај све шумеће препарате. Реци ми, колико си висок и тежак?
Него, колико воде пијеш? Мени то твоје личи на дехидратацију, дехидрацију или како се већ пише.
Ја пијем ово гвожђе и могу да потпишем да је одлично. Наравно уз њега и овај витамин Ц.

>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
>
>
Po mom misljenju najbolje je dodati barenu cveklu i pojesti koju sniclu.Strahor napisao: Znači da izbegavam šumeće tablete od gvožđa? Hvala u svakom slučaju.
Sto se suplemenata tice, to moze biti dvosekli mac- posto je samo gvozdje toksicno za organizam osim izuzetno male kolicine koje organizam koristi- gvozdje se skladisti kao u malo drukcijem obliku tj kao "feritin"- i kod dodavanja suplemenata desava se da sam organizam da bi smanjio intoksaciju "resava se" gvozdja i samog feritina.
Takodje previse gvozdja ima negativan efekat na testosteron izmedju ostalog, uglavnom ako se bas mora ici sa suplementima gvozdja treba se obratiti velika paznja.
Primetio sam da mnogi endokrinolozi vise obracaju paznje na feritin.
Takodje, probaj da izdelis obroke, jer ako je moja pretpostavka tacna da ti je mozda i kortizol nizak, dolazi do pada secera, takodje izbegavaj hranu sa visokim glikemijskim indeksom, pogotovo slatkise jer ce to ustvari jos pogorsati stanje.
Јелисеј, верујем да ниси обратио пажњу на састав овог суплемента. Има само 18mg гвожђа. Иначе, одлично се ресорбује и не прави проблеме са желуцем и цревима.
>
>
>
>
>
Nisam obracao paznju, niti se moja prethodna poruka odnosila na tvoj suplemenat, vec sam pricao generalno, o relativno cestoj pojavi.aa aca napisao:Јелисеј, верујем да ниси обратио пажњу на састав овог суплемента. Има само 18mg гвожђа. Иначе, одлично се ресорбује и не прави проблеме са желуцем и цревима.
Потребно је да се разјасни, јер лекари преписују препарате гвожђа са енормно великом количином гвожђа и то у лошем облику. Онда се оно слабо ресорбује а остатак трује организам.
>
>
>
>
>
Igrom slucaja, naisao sam na staru temu s ovog foruma:
http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... 23978.html
Uglavnom, poruke od "drsasa" su poprilicno dobre, dosta stvari je objasnjeno na dosta dobar nacin.
http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... 23978.html
Uglavnom, poruke od "drsasa" su poprilicno dobre, dosta stvari je objasnjeno na dosta dobar nacin.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:
. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.
Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца